Leonardo DiCaprio a donat 10 milioane de dolari forțelor armate din Ucraina

De: Ana Obretin / 08.03.2022, 12:17
Leonardo DiCaprio a donat 10 milioane de dolari forțelor armate din Ucraina

Starul hollywoodian Leonardo DiCaprio a donat 10 milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina, în războiul cu Rusia.

DiCaprio are și un motiv personal. Bunica maternă a actorului, Helene Indenbirken, s-a născut la Odesa, sub numele de Jelena Stepanovna Smirnova, relatează polishnews.co.uk. În 1917, ea a plecat împreună cu părinții ei în Germania, unde s-a născut mama lui DiCaprio. Crescut în principal de mama lui DiCaprio, el a fost și foarte apropiat de bunică, ce a fost un susținător al carierei sale de la început. Bunica lui, care a murit în 2008, la vârsta de 93 de ani, a participat aproape până la sfârșitul vieții, alături de nepotul și fiica ei, la premierele filmelor actorului.

CITEȘTE ȘI: Mila Kunis și Ashton Kutcher își propun să strângă 30 de milioane de dolari pentru refugiații ucraineni, din care 3 milioane sunt donați de ei

Sean Penn, mărturii despre situația din Ucraina, unde a filmat un documentar despre invazia Rusiei

Amicii de la Hollywood ai lui Putin. Starurile care s-au afișat bucuroase cu liderul autoritar

DiCaprio a donat 10 milioane de dolari și nu a intenționat să facă public acest lucru. Informația a fost anunțată de Fondul Internațional Visegrad – un proiect al Visegrad Group, care vizează sprijinul financiar pentru inițiative internaționale. Ulterior, informația a fost preluată de presa americană.

Actor și producător de șase ori nominalizat la Oscar, câștigător al unui premiu al Academiei americane pentru rolul din „Revenant”, al lui Alejandro Gonzalez Inarritu, DiCaprio  este de mulți ani implicați în proiecte de protejare a mediului, dedicate în special combaterii catastrofei climatice. În 1998, la 25 de ani, el a creat împreună cu familia sa Fundația Leonardo DiCaprio, care susține „dezvoltarea durabilă în întreaga lume”.

CITEȘTE ȘI: Gérard Depardieu face primele comentarii despre prietenul Vladimir Putin și poziția privind Ucraina

Foto: Profimedia Images