Marvel se luptă în instanță să păstreze drepturile asupra unor personaje ca Iron Man și Spider-Man

De: Ana Obretin / 25.09.2021, 11:16
Marvel se luptă în instanță să păstreze drepturile asupra unor personaje ca Iron Man și Spider-Man

Compania Marvel a intentat mai multe procese pentru a putea să păstreze drepturilor asupra unui număr de Răzbunători (Avengers), inclusiv asupra personajelor Iron Man și Spider-Man.

Debutul lui Robert Downey Jr. ca Tony Stark și evoluția sa ca Iron Man au consolidat începutul Universului Cinematic Marvel (MCU). Pe tot parcursul până la „Avengers: Endgame”, unde s-a sacrificat pentru a salva Universul, a fost, fără îndoială, cel mai bun jucător. Spider-Man este unul dintre cei mai populari supereroi din lume. Introducerea sa în „Captain America: Civil War” este unul dintre cele mai memorabile momente ale MCU. Cu toate acestea, orice loc pe care îl pot avea în viitoarele producții Marvel este amenințat.

Marvel, parte a companiei Disney, a intentat procese pentru a-și păstra drepturile asupra Iron Man, Spider-Man, Dr. Strange, Ant-Man, Hawkeye, Black Widow, Falcon și alte personaje, potrivit The Hollywood Reporter. Procesele au fost deschise în instanță vineri, „împotriva moștenitorilor unor regretate genii ale benzilor desenate, inclusiv Stan Lee, Steve Ditko și Gene Colan”, notează publicația. Administratorul averii lui Ditko a depus recent o notificare de reziliere pentru Spider-Man, iar Marvel ar putea pierde drepturile asupra acestui personaj până în iunie 2023.

CITEȘTE ȘI: Anthony Mackie va juca în filmul „Captain America 4”

Ce dezvăluiri aduce trailerul „Shang-Chi” despre filmul marca Marvel în care joacă și Florian Munteanu

John Woo face un film cu supereroi după o poveste de Stan Lee publicată postum

Foto: Profimedia Images