Met Gala 2022: Politică, omagii și o doză de istorie; Cele mai frumoase ținute (Galerie foto)

De: Ana Obretin / 03.05.2022, 09:50

Cunoscută pentru defilări ale celebrităților în ținute exagerate, Met Gala a revenit la data sa tradițională din prima zi de luni din mai, la doar opt luni după ediția amânată din cauza pandemiei, din septembrie 2021.

Evenimentul, care are ca scop strângerea de fonduri pentru Metropolitan Art Museum din New York, este supranumit gala Oscar de pe Coasta de Est. La ediția de anul trecut a fost colectată suma de 16,4 milioane de dolari, în beneficiul Costume Institute, de la Muzeul de Artă Metropolitană din New York. Anul acesta, tema manifestării a fost „gilded glamour” (strălucire aurită).

CITEȘTE ȘI: Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

5 actori mari a căror carieră a intrat în declin spre bătrânețe

10 actori care au interpretat personalități politice

Politica – personală, contemporană și istorică – a fost pusă în evidență de cei aproximativ 600 de invitați să sărbătorească Epoca de Aur a Americii.

Astfel, cântăreața Alicia Keys a purtat o pelerină care sărbătorea istoria orașului New York. Primarul Eric Adams a purtat pe covorul roșu o jachetă decorată care a adus un omagiu sistemului de tranzit al orașului. Pe spatele hainei lui era imprimat textul „Opriți violența armată”. Fostul secretar de stat Hillary Clinton a venit într-o rochie inspirată de „femei curajoase” care au făcut parte din mișcările de eliberare din secolele al XIX-lea și al XX-lea.

Kim Kardashian a purtat la Met Gala o rochie celebră a lui Marilyn Monroe

A fost chiar ținuta purtată de starul hollywoodian când i-a cântat „La mulți ani” președintelui J. F. Kennedy în 1962. Rochia strălucitoare a fost expusă la Ripley’s Believe It or Not Museum din Orlando, Florida, din 2016, când a fost vândută la licitație pentru suma de 4,81 de milioane de dolari. 

Hamish Bowles, editorul World of Interiors, sponsorul major al evenimentului, a purtat o tiară de aur, a declarat: „În această seară, inimile noastre sunt alături de poporul Ucrainei și de victimele războiului și refugiaților din întreaga lume”.

Actorul Riz Ahmed, într-un tricou și o cămașă de muncitor, a spus că „încearcă să pună în evidență și să celebreze migranții din clasa muncitoare”. Printre vedetele care au mai fost prezente la eveniment s-au numărat Billie Eilish, Olivia Rodrigo, Cardi B, Megan Thee Stallion, Lenny Kravitz, Ariana DeBose, Sarah Jessica Parker, Gigi și Bella Hadid, Stromae, Elon Musk, Glenn Close, Sigourney Weaver, Jessica Chastain.

VEZI GALERIA FOTO

Blake Lively a fost unul dintre copreședinții Met Gala de anul acesta, alături de soțul ei, actorul Ryan Reynolds, actrița Regina King și compozitorul și actorul Lin-Manuel Miranda. Președinții onorifici ai evenimentului au fost creatorul de modă Tom Ford, Adam Mosseri, șeful Instagram, și Anna Wintour, editorul șef Vogue SUA.

CITEȘTE ȘI: AOC a apărut la Met Gala cu un mesaj politic inscripționat pe rochie

Foto: Profimedia Images