Nașterea lui Lilibet: ce naționalitate va avea fetița lui Meghan Markle și a prințului Harry

De: Ana Obretin / 07.06.2021, 09:36
Nașterea lui Lilibet: ce naționalitate va avea fetița lui Meghan Markle și a prințului Harry

Meghan Markle și prințul Harry au devenit părinții lui Lili, cel de-al doilea lor copil, care s-a născut pe 4 iunie, într-un spital din Santa Barbara, California. Iar, pentru că a venit pe lume pe pământul american, copilul ducilor de Sussex obține automat dublă cetățenie.

„Lili s-a născut vineri, 4 iunie, la ora 11.40, sub îngrijirea medicilor și a personalului de la Santa Barbara Cottage Hospital din Santa Barbara, California. A cântărit la naștere 3,48 de kilograme, este sănătoasă și în prezent se instalează acasă”, sunt informațiile oferite două zile mai târziu într-un comunicat publicat pe site-ul fundației cuplului. Archewell.

Datorită tatălui ei, prințul Harry, fetița, care a primit numele Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, un omagiu adus reginei Elizabeth a II-a și regretatei prințese Diana, are și cetățenie britanică. Potrivit legislației din regat, cetățenia britanică este în mod normal transmisă automat de la o generație la alta în cazul copiilor născuți în afara țării.

La rândul său, fratele mai mare, Archie, s-a născut la Spitalul Portland din Londra, pe 6 mai 2019. Dar, datorită mamei sale, a obținut și cetățenia americană.

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat de Ziua Îndrăgostiților că așteaptă al doilea copil, iar apoi, într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey, au spus că vor avea o fetiță.

Lili este al 11-lea strănepot al reginei Elizabeth și a opta în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după prințul moștenitor Charles, prințul William, copiii acestuia, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, tatăl ei, prințul Harry, și fratele mai mare, Archie. Lilibet nu are dreptul în acest moment să poarte titlul de prințesă sau de „alteța sa regală” având în vedere regulile de succesiune stabilite în urmă cu mai mult de 100 de ani de regele George al V-lea. Ea va putea primi titlul de Lady, dar, cel mai probabil, va fi o „Miss”, după modelul fratelui său, Archie, care are titlul nobiliar de Master.

CITEȘTE ȘI:

Meghan Markle a câștigat procesul intentat tabloidului britanic The Mail On Sunday

Certificatul de naștere al fiului lui Meghan Markle și prințului Harry stârnește controverse 

“Ce s-a întâmplat cu fetița mea?”: Tatăl lui Meghan Markle face un documentar despre fiica sa

Foto: Profimedia Images