Netflix și Sony au semnat un acord istoric, cu consecințe asupra francizei „Spider-Man” și nu numai

De: Ana Obretin / 09.04.2021, 09:10
Netflix și Sony au semnat un acord istoric, cu consecințe asupra francizei

În plin război al platformelor de streaming, odată cu lansarea Disney +, Prime Video și HBO Max, Netflix a semnat un acord istoric cu Sony.

Deși Netflix se poate baza pe un catalog de producții deosebit de mare, precum și pe faptul că a fost precursorul în domeniu, compania are acum concurenți foarte puternici. Disney + poate conta pe branduri celebre, precum „Star Wars”, „Marvel”, „Pixar”, Warner Bros., care deține HBO Max, planifică mai multe producții spin off „Game of Thrones”, precum și „Harry Potter”. Paramount a oficializat lansarea Paramount +, în timp ce Universal a lansat platforma Peacock, în aprilie 2020.

Pentru a face față concurenților săi, Netflix a semnat un acord istoric cu o altă companie majoră de la Hollywood, Sony, după cum a dezvăluit pe Scott Stuber, unul dintre directorii Netflix, pentru Variety.

Acordul constă în a permite Netflix să beneficieze, începând cu 2022, doar (deocamdată) în Statele Unite ale Americii, de o perioadă exclusivă de streaming a filmelor Sony. O tranzacție care include multe producții, inclusiv din francizele „Spider-Man”, „Venom” și „Jumanji”. Prin urmare, filmele vor fi lansate mai întâi în cinematografe, pe DVD, apoi pe Netflix. Până în prezent, canalul Starz a beneficiat de acest privilegiu, însă contractul dintre acesta și Sony se va încheia în curând.

Acest acord servește foarte mult intereselor Netflix, care asigură astfel exclusivitate a conținutului de la o companie majoră de la Hollywood, dar și Sony, ce oferă filmelor sale o securitate mai mare în acest moment de criză sanitară. Înțelegerea cu Netflix i-ar permite Sony să obțină profituri cu filmele sale, chiar și în caz de eșec în cinematografe.

CITEȘTE ȘI: Amazon și Netflix conduc în topul nominalizărilor la premiile Sindicatului producătorilor americani

Netflix va descărca automat filme și seriale pe dispozitive mobile în baza algoritmului

 NETFLIX: coduri și setări secrete  

Netflix a depășit 200 de milioane de abonați cu plată la nivel global  

Sony, în competiție cu Netflix: compania lansează serviciul de streaming Bravia Core 

Foto: Profimedia Images