Participanții la gala Oscar 2021 nu sunt obligați să poarte măști

De: Ana Obretin / 20.04.2021, 12:46
Participanții la gala Oscar 2021 nu sunt obligați să poarte măști

Participanții la gala Oscar 2021, care va avea loc duminică, la Union Station din Los Angeles și la Dolby Theatre din Hollywood, nu vor fi obligați să poarte măști în timp ce sunt filmați. Cu toate acestea, li se va cere să poarte măști de protecție în restul timpului, de exemplu, în timpul pauzelor comerciale.

Academia de film americană a transmis aceste informații nominalizaților și restului participanților într-o videoconferință care a avut loc luni dimineață, potrivit Variety. Această mișcare marchează o abatere semnificativă de la modul în care s-au desfășurat lucrurile la singura ceremonie de premii majoră anterioară care a avut loc personal în timpul pandemiei, cea de-a 63-a gală Grammy, pe 14 martie. La acel eveniment au fost obligatorii măștile, cu excepția momentelor discursurilor de acceptare a premiilor.

Jesse Collins, care a produs gala Grammy, este, alături de Stacey Sher și Steven Soderbergh, unul dintre producătorii ceremoniei Oscar.

Motivul pentru care participanții pot renunța la măști este acela că ceremonia este realizată ca un film – un aspect pe care producătorii l-au subliniat în repetate rânduri, chiar referindu-se la prezentatori ca membri ai distribuției – și, în conformitate cu regulile în vigoare, nu sunt necesare măști pentru persoanele care apar în fața camerei. În plus, numărul bolnavilor de COVID-19 din SUA este în scădere față de acum o lună, datorită campaniei de vaccinare. Iar Academia de film a impus participanților să se testeze de cel puțin trei ori înainte de show.

Mișcarea va provoca, fără îndoială, critici și acuzații de ipocrizie. Președintele american Joe Biden, care a fost vaccinat, continuă să poarte măști în timpul aparițiilor publice din dorința de a oferi un model de comportament bun pentru ceilalți.

Gala premiilor Oscar, aflată la cea de-a 93-a ediție, va fi difuzată în România pe platforma Voyo.

CITEȘTE ȘI: Harrison Ford, Brad Pitt, Reese Witherspoon, printre prezentatorii galei Oscar 2021

Oscar 2021: Predicțiile pentru cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură

Chadwick Boseman și „clubul” ultraselect al actorilor nominalizați la Oscar postum

Lista completă a nominalizărilor la gala Oscar 2021, unde „Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost selectat în două categorii

Foto: Profimedia Images