Peter Dinklage critică remake-ul „înapoiat” „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” plănuit de Disney

De: Ana Obretin / 27.01.2022, 09:49
Peter Dinklage critică remake-ul

Compania Disney a transmis că „adoptă o abordare diferită” pentru viitorul său remake live-action al filmului de animație „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, în urma criticilor aduse de actorul Peter Dinklage.

Într-un interviu pentru podcastul „WTF” al comediantului Marc Maron, Dinklage, care suferă de o formă de nanism, acondroplazie, a spus că alegerea unei actrițe latino în rolul titular a fost un gest „progresist”, dar a descris povestea, bazată pe un basm din secolul al 19-lea, drept „înapoiată”.

„Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar am fost puțin dus înapoi… Au fost foarte mândri că au ales o actriță latino în rolul Albă ca Zăpada – dar încă să mai spui povestea lui Albă ca Zăpada și a celor șapte pitici”, a comentat Peter Dinklage, cunoscut pentru rolurile din „Game of Thrones” și mai recentul „Cyrano”.

CITEȘTE ȘI: „Game of Thrones” le-a făcut pe multe staruri multimilionare. Cine conduce topul

„Fă un pas înapoi și uită-te la ce faci acolo. Nu are sens pentru mine. Ești progresist într-un fel…, dar tot produci povestea aia nenorocită înapoiată despre șapte pitici care trăiesc într-o peșteră împreună? Ce dracu faci, omule? Chiar n-am făcut nimic pentru a ieși din cutie? Cred că nu mă exprim suficient de tare”, a spus actorul.

Disney transmite că s-a consultat cu membrii organizațiilor care reprezintă persoanele suferind de nanism pentru realizarea remake-ului „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”

Remake-ul filmului de animație Disney din 1937, în care șapte pitici mineri găzduiesc o prințesă după ce ea este exilată de mama ei vitregă rea, o are în rol principal pe actrița din „West Side Story” Rachel Zegler. Actrița israeliană Gal Gadot joacă rolul reginei.

„Pentru a evita întărirea stereotipurilor din filmul de animație original, adoptăm o abordare diferită privind aceste șapte personaje și ne-am consultat cu membrii comunității persoanelor suferind de nanism”, a spus un purtător de cuvânt al Disney într-o declarație pentru The Hollywood Reporter, care a fost citat de Reuters.

„Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai multe informații pe măsură ce filmul intră în producție, după o perioadă lungă de dezvoltare”, a mai spus acesta.

Noul film „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” este programat să fie lansat anul viitor.

CITEȘTE ȘI: Află secretele din spatele desenului animat „Albă ca Zăpada şi cei Şapte Pitici”!

Documentarul “The Beatles: Get Back”, de Peter Jackson, va fi disponibil pe Disney+

Personajul Loki este gender fluid, în noua serie omonimă Disney +

Foto: Profimedia Images