Quentin Tarantino, despre cine crede el că este cel mai mare actor din lume

De: Ana Obretin / 11.06.2022, 11:07
Quentin Tarantino, despre cine crede el că este cel mai mare actor din lume

Quentin Tarantino a lucrat cu unele dintre cele mai mari vedete de la Hollywood, dar există un actor despre care autorul „Pulp Fiction” crede că iese în evidență deasupra tuturor.

De-a lungul timpului, cineastul și-a perfecționat o listă de colaboratori preferați, cel mai bine lucrând cu Samuel L. Jackson, în șase dintre filmele pe care le-a regizat, inclusiv „True Romance”. Alți membri frecventi ai distribuțiilor filmelor sale sunt Uma Thurman, Michael Madsen, James Parks, Tim Roth, Harvey Keitel, Leonardo DiCaprio și Brad Pitt, printre mulți alții.

CITEȘTE ȘI: 5 actori mari a căror carieră a intrat în declin spre bătrânețe

Mads Mikkelsen a dezvăluit filmul lui favorit: A schimbat modul în care vedeam băieții buni și băieții răi

Filme: Top 3 cele mai bune perechi actor/regizor din istorie

Top 3: Albumele muzicale preferate ale legendarului actor Steve Buscemi

Cu toate acestea, singura persoană pe care o crede a fi cel mai bun actor din istorie nu este cineva cu care a lucrat atât de mult, ci doar o dată, la sfârșitul anilor 1990, pentru filmul „Jackie Brown”. Alături de Pam Grier în rolul titular, și de alte nume mari precum Samuel L. Jackson, Bridget Fonda, Robert Forster și Michael Keaton, filmul îl prezintă pe nimeni altul decât pe Robert De Niro, în rolul lui Louis Gara.

Într-un interviu acordat jurnalistului Charlie Rose în care vorbea despre lansarea filmului din 1997, Tarantino a spus: „Își merită reputația de cel mai mare actor al generației sale”.

El a continuat despre De Niro, printre ale cărui filme mari se numără „Taxi Driver”, „Raging Bull” și „Mean Streets”: „Cred că este cel mai bun actor din lume. Nu am văzut niciodată un actor care se transformă atât de complet în personaj”.

Vezi trailerul filmului „Jackie Brown”:

Există, desigur, și alte vedete pe care Tarantino le respectă. Acesta i-a povestit anterior lui Jim Hoberman despre cei pe care îi consideră cei mai mari actori ai vieții sale. El a explicat: „Sunt un mare fan al actorilor comportamental sălbatici. Cred că Michael Parks [‘The Hitman’] este unul dintre cei mai mari actori care au existat vreodată în viața noastră”.

Întrebat despre vedetele remarcabile din „generația” sa, Tarantino a răspuns: „Sean Penn, Tim Roth și Nick Cage. Tim, pentru versatilitatea și ferocitatea sa. Are această calitate cameleonică. Sean, pentru carisma pură de violență sexuală. Și Nick Cage, doar pentru curaj. Nu cred că am văzut vreodată un alt actor în istoria filmului care să fi făcut o carieră fiind distribuit greșit, dar ridicându-se totuși la înălțime”.

CITEȘTE ȘI: Cele trei filme preferate ale lui Quentin Tarantino, regizorul „Pulp Fiction”

Foto: Profimedia Images