Reacția actriței Jada Pinkett Smith după incidentul provocat de Will Smith la gala Oscar

De: Ana Obretin / 30.03.2022, 11:45
Reacția actriței Jada Pinkett Smith după incidentul provocat de Will Smith la gala Oscar

Actrița americană Jada Pinkett Smith a pledat pentru „vindecare” într-un mesaj publicat pe Instagram, primul ei comentariu public de la incidentul provocat de soțul ei la gala Oscar de anul acesta.

Will Smith a urcat pe neașteptate pe scena galei Oscar, care a avut loc duminică noapte, și l-a pălmuit pe actorul de comedie Chris Rock după ce acesta a făcut o glumă despre faptul că Jada este cheală. Actrița și realizatoarea de talk-show suferă de mai mulți ani de alopecie, o afecțiune care provoacă o cădere masivă a părului.

CITEȘTE ȘI:  Jada Pinkett Smith, victimă a alopeciei, face un gest șocant și simbolic

Jada Pinkett Smith, o femeie care face cât 10 (interviu)

În mesajul publicat pe Instagram marți, Jada Pinkett Smith a scris: „Acesta este sezonul vindecării. Și sunt aici pentru asta”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith)

Actrița nu a făcut nicio referire la gluma lui Rock sau incident în mod specific, potrivit Reuters.

Luni, Will Smith le-a cerut scuze lui Rock, Academiei de film americane, producătorilor și telespectatorilor galei, spunând că a avut un comportament inacceptabil și că a „reacționat emoțional” la o glumă despre starea medicală a soției sale. Rock făcuse referire la filmul din 1997 „G.I. Jane” în care actrița Demi Moore și-a ras părul de pe cap. Nu este clar dacă Rock știa că Jada Pinkett Smith suferă de alopecie. De altfel, Rock nu a comentat public incidentul.

La peste o oră după ce l-a pălmuit pe Rock, Will Smith a primit Oscarul pentru cel mai bun rol principal, cel din „King Richard”. Academia de film americană, care are aproximativ 9.900 de membri, a condamnat luni comportamentul lui Smith și a anunțat că a deschis o anchetă. Dacă se va stabili că Smith a încălcat anumite standarde de conduită, actorul ar putea fi expulzat din organizație, care ar putea să îi retragă premiul sau să îl considere neeligibil pentru viitor. Ancheta ar putea dura câteva săptămâni, potrivit unei surse din interior.

Cea de-a 94-a gală Oscar, audiență în creștere față de minima istorică din 2021

Gala a fost urmărită, în medie, de 16,6 milioane de telespectatori din SUA pe postul ABC. Aceasta a fost o creștere de 58% față de audiența istorică minimă din 2021. Dar a fost și a doua cea mai scăzută audiență înregistrată, ca parte a unei tendințe generale, în rândul galelor de premiere live. Cel mai vizionat moment a fost cel în care Troy Kotsur a făcut istorie ca prima persoană cu deficiențe de auz care a câștigat un Oscar. L-a primit pentru rolul secundar din „CODA”, care a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film. La acel moment, 17,7 milioane de telespectatori urmăreau postul ABC, conform cifrelor furnizate de compania de măsurare a audiențelor Nielsen.

17,3 milioane de telespectatori urmăreau gala atunci când Smith l-a atacat pe Rock. Publicul a scăzut apoi la 16,8 milioane, dar a crescut la 17,4 milioane atunci când Smith a ținut un discurs plin de lacrimi pentru acceptarea trofeului pentru cel mai bun actor.

CITEȘTE ȘI: 5 actori mari a căror carieră a intrat în declin spre bătrânețe

10 actori care au interpretat personalități politice

Foto: Profimedia Images