Seria „I May Destroy You” a fost marea câștigătoare la gala premiilor BAFTA TV 2021

De: Ana Obretin / 07.06.2021, 10:33
Seria

Seria „I May Destroy You” a fost marea câștigătoare la gala premiilor BAFTA TV, care a avut loc duminică seară. Producția BBC/HBO a primit premiul pentru cea mai bună miniserie și cel mai bun rol principal feminin, acordat regizoarei Michaela Coel. 

Lansată în vara anului 2020, miniseria de 12 episoade urmărește o scriitoare de succes, Arabella, în timp ce se recuperează după ce a fost violată într-un bar din Londra, în timp ce petrecea acolo cu prietenii ei.

În cadrul ceremoniei, Michaela Coel i-a adus omagiu lui Ita O’Brien, „coordonatoarea scenelor intime” de pe platouri, căreia i-a mulțumit „pentru că a creat un spațiu sigur pentru construirea granițelor fizice, emoționale și profesionale, astfel încât să poată aborda temele exploatării, pierderii respectului, abuzului de putere, fără a fi exploatați sau abuzați în tot acest proces ”.

La aceeași ceremoniePaul Mescal a primit premiul BAFTA TV pentru rolul din producția BBC/Hulu “Normal People”.

Pe de altă parte, show-ul Sky Atlantic “Save Me Too” a primit premiul pentru cel mai bun serial dramă, categorie unde au mai fost nominalizate “The Crown”, “Gangs of London” și “I Hate Suzie”. De altfel, seria de succes Netflix „The Crown” a plecat acasă cu mâinile goale. Producția, care prezintă într-un mod romanșat saga familiei regale britanice, a fost nominalizată în patru categorii, inclusiv pentru cel mai bun rol secundar feminin (Helena Bonham Carter),  cel mai bun actor (Josh O’Connor) și cel mai bun rol secundar masculin (Tobias Menzies). 

Decernate din 1955, BAFTA TV Awards, ce recompensează excelența în televiziune, sunt acordate de British Academy of Film and Television Arts într-o ceremonie separată de premiile oferite pentru producțiile de cinema.

Anul trecut, „The End of the F***ing World”, „Stath Lets Flats” și „Chernobyl” au primit câte două premii, prima fiind desemnată ce mai bun serial dramă, cea de-a doua, cea mai bună comedie.

CITEȘTE ȘI: Cinci vedete care l-au interpretat pe printul Philip pe micul și marele ecran (apropotv.ro)

Chloe Zhao, cu „Nomadland”, marea câștigătoare la premiile Sindicatului regizorilor americani

Filmele „Promising Young Woman” și „Borat Subsequent Moviefilm”, câștigătoare la Premiile Sindicatului Scenariștilor Americani

„Adieu les cons”, marele câștigător la premiile Cesar; protest nud pentru artă, pe scena galei

Foto: Profimedia Images