„Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, în care joacă și Florian Munteanu, în cinematografele românești

De: Ana Obretin / 02.09.2021, 14:25

O nouă producție a Studiourilor Marvel, “ Shang-Chi și legenda celor zece inele/ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, o aventură epică ce îl are în centru pe Shang-Chi, cunoscut drept „Stăpânul Kung-Fu” în clasicele benzi desenate, va avea premiera în cinematografele românești vineri.

Noul film abundă în acțiune, efecte vizuale spectaculoase, aventură și umor și aduce pe marele ecran un erou modern, interpretat de Simu Liu. Acesta lucrează ca valet în San Francisco, ducând o viață aparent banală, care se destramă atunci când un grup de asasini fură un pandantiv pe care i-l dăduse cadou mama sa în copilărie. Shang-Chi se vede atras  spre organizația clandestină a celor Zece Inele și este forțat să se confrunte cu trecutul pe care credea că l-a lăsat în urmă. Shang-Chi și cea mai bună prietenă a sa, Katy, renunță la viețile lor normale și se aventurează într-o călătorie către Macao, cu scopul de a o preveni pe sora lui Shang-Chi, Xialing, despre pericolul care se îndreaptă și spre ea, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitor, Forum Film.

“«Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» este povestea unui tânăr care își dă seama că tatăl lui este unul dintre cei mai mari criminali din lume. Shang-Chi trebuie acum să învețe cum să proceseze informația asta, cum să o folosească și cum să evolueze dincolo de ea. Trebuie să găsească acel eroism necesar pentru a se elibera de moștenirea tatălui său. Însă există mai multe aspecte ale aceleiași povești. În filmul nostru percepția lumii asupra tatălui său și percepția sa asupra tatălui său se dovedesc a fi mult mai complexe decât credea Shang-Chi inițial. Ideea acesta ne-a motivat și am vrut sa o explorăm”, spune producătorul Kevin Feige.

Regia filmului este semnată de Destin Cretton, iar din distribuție mai fac parte Awkwafina, Michelle Yeoh, Simu Liu, dar și românul Florian Munteanu. Producătorii sunt Kevin Feige și Jonathan Schwartz, iar producătorii executivi sunt Louis D’Esposito, Victoria Alonso și Charles Newirth.

„Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” – Un nou supererou se naște

Filmul marchează pentru Marvel lansarea unui nou supererou care va deveni, cu siguranță, o referință în universul contemporan Marvel. Shang-Chi a apărut inițial în benzile desenate din anii ’70. “Shang-Chi din benzile desenate nu părea să fie potrivit pentru marele ecran, ni s-a părut că publicul nu va putea empatiza cu el. Personajul clasic vorbea mai ales în citate Zen, ceea ce nu pare ceva tocmai actual. Așa că am vrut să îl transformăm într-un personaj asiatic modern, cineva care ar putea fi contemporan cu noi”, spune Jonathan Schwartz.

“Acesta este primul super erou asiatic american din Universul Marvel. E un moment foarte important pentru noi, așteptăm de mult o astfel de clipă, să fim portretizați pe marele ecran. Cei mai mulți dintre noi, mai ales cei ai căror părinți au emigrat, nu ne-am văzut reprezentați așa de semnificativ. Am văzut numai stereotipuri. Sunt încurajat de ceea ce s-a întâmplat de-a lungul ultimilor doi ani și cred ca Shang-Chi va fi o parte importantă a schimbării”, a spus, la rândul său, Simu Liu.

Filmul este distribuit în România de Forum Film, care a preluat distribuţia în cinematografe la nivel local a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel și LucasFilm si, de curand, si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures.

CITEȘTE:

Un cinematograf din China a folosit „posterul greșit” pentru promovarea unui film

John Woo face un film cu supereroi după o poveste de fondatorul Marvel Stan Lee publicată postum

Pugilistul Florian Munteanu, în filmul „Borderlands”, alături de Cate Blanchett și Kevin Hart

Foto: Forum Film