„Spider-Man: No Way Home”, al treilea weekend consecutiv pe primul loc în box office-ul nord-american

De: Ana Obretin / 03.01.2022, 09:22

„Spider-Man: No Way Home”, filmul care a avut cele mai mari încasări la nivel mondial în 2021 – 4,469 miliarde de dolari -, este, pentru al treilea weekend consecutiv, lider în box office-ul nord-american. Filmul a avut încasări de 52,7 milioane de dolari în weekendul de Revelion.

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, care îi reunește pe regizorul Jon Watts și pe starul Tom Holland, este produs de Sony Columbia Pictures, care controlează drepturile pentru Spider-Man, și de Marvel Studios, al Disney. Lungmetrajul combină trei generații de filme cu Omul-Păianjen și îi include pe actorii care au interpretat anterior personajele negative în franciză: Willem Dafoe („Omul Păianjen” din 2002), Alfred Molina („Omul Păianjen 2” din 2004) și Jamie Foxx („The Amazing Spider-Man 2” din 2014). De asemenea, în film joacă Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Jon Favreau și Benedict Wong.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american de weekend se menține animația „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2”, cu încasări de 19,6 milioane de dolari.

Optimistul koala Buster Moon și tovarășii săi artiști se pregătesc să lanseze cea mai uimitoare extravaganță de până acum. Există totuși o problemă: trebuie să-l convingă pe cel mai retras star rock din lume – căruia îi dă voce legenda rock Bono, aflat acum la debutul său în filmele de animație – să li se alăture.

„The King’s Man: Începutul/ The King’s Man”, povestea anterioară celor două filme cunoscute ale lui Matthew Vaughn din franciza de spionaj „Kingsman”, a urcat o poziție, până pe locul al treilea, cu încasări de 4,5 milioane de dolari în weekend. Filmul „The King’s Man” este inspirat din benzile desenate „The Secret Service” create de Mark Millar și Dave Gibbons,  scenariul fiind semnat de Matthew Vaughn și Karl Gajdusek.

Filmul  dezvăluie originea primei agenții britanice independente de informații care urmărește înlăturarea unor pericole globale, printr-o poveste care prezintă o colecție a celor mai tiranice minți criminale din istorie, reunite acum pentru a pune la cale un război menit să distrugă milioane de oameni. Există un singur om care li se poate opune, dar și efortul acestuia se dovedește a fi o cursă contracronometru. Noua producție îi are în rolurile principale pe Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, alături de Djimon Hounsou și Charles Dance.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în America de Nord este completat de „American Underdog”, cu 4,075 milioane de dolari, „Matrix: Renașterea/ The Matrix Resurrections”  (3,825 de milioane de dolari), West Side Story” (2,1 milioane de dolari), „Vânătorii de fantome: Moștenirea/ Ghostbusters: Afterlife” (1,435 de milioane de dolari), „Licorice Pizza” (1,249 de milioane de dolari), „A Journal for Jordan” (1,175 de milioane de dolari) și Encanto (1,05 milioane de dolari).

CITEȘTE ȘI: „355”, thrillerul care revoluționează filmele cu spioni, din 7 ianuarie în cinema

Foto: Profimedia Images