Trailerul filmului despre Aretha Franklin, “Respect”, este disponibil online

De: Loredana Toma / 20.05.2021, 17:59
Trailerul filmului despre Aretha Franklin, “Respect”, este disponibil online

Filmul biografic “Respect”, despre viața „reginei muzicii soul” Aretha Franklin, va fi lansat pe 13 august în SUA și pe 10 septembrie în Marea Britanie. Trailerul lungmetrajului este deja disponibil online și începe chiar cu piesa ce dă titlul producției. Actrița Jennifer Hudson a fost cea aleasă chiar de Aretha Franklin pentru a interpreta rolul său în acest film.

Cele două s-au cunoscut, potrivit nme.com, în 2007, la gala premiilor Oscar, unde Hudson a primit trofeul pentru rolul din musicalul “Dreamgirls”. Aceasta este a doua producție care are ca subiect viața lui Franklin. Cynthia Erivo a interpretat-o pe artistă în seria de televiziune “Genius”, show care nu a fost autorizat de familia cântăreței. De altfel, potrivit nme.com, se pare nici filmul “Respect” nu a fost susținut de familia starului american.

Un film de la copilărie la celebritate

Lungmetrajul “Respect” acoperă copilăria și viața de artist a Arethei Franklin, considerată un simbol al luptei pentru drepturile civile, dar și una dintre cele mai mari cântărețe soul. 

Producția a fost amânată de mai multe ori, din cauza pandemiei. Din distribuție mai fac parte actorii Forest Whitaker, Marlon Wayans, Mary J. Blige, Tituss Burgess, Audra McDonald și Marc Maron. Regia este semnată de Liesl Tommy, acest proiect cinematografic fiind și debutul său.

În 1972, după 11 hituri consecutive, Aretha Franklin a înregistrat albumul “Amazing Grace”, cel mai de succes material discografic gospel din istorie, la o biserică baptistă din Los Angeles. În 2018, a fost lansat un film – concert omonim, ce a inclus imagini nepublicate până atunci, din timpul a două concerte susținute de Aretha la acea biserică. 

Aretha Franklin a murit în 2018, la 76 de ani. Artista a câștigat 20 de premii Grammy, inclusiv trei speciale. Opt dintre ele au fost consecutive, între anii 1968 și 1975, motiv pentru care trofeul pentru cea mai bună artistă R&B a fost numit în glumă de jurnaliști „premiul Aretha”.

CITEȘTE ȘI: Aretha Franklin o vrea pe Halle Berry în rolul ei

Viaţa le-a luat-o înainte! Cine sunt starurile care au devenit părinţi prea devreme

Snoop Dogg, despre o serie autobiografică: Este despre cum eram Forest Gump de culoare

“Moby Doc”, o introspecție autobiografică realistă a muzicianului Moby, lansat în mai

Foto: Profimedia Images