Trupa Coldplay va mai înregistra muzică doar până în 2025

De: Ana Obretin / 24.12.2021, 12:41
Trupa Coldplay va mai înregistra muzică doar până în 2025

Trupa Coldplay va înceta să mai înregistreze muzică în 2025, a dezvăluit solistul Chris Martin.

Acesta a făcut anunțul la Radio 2, miercuri, într-un clip de promovare a unei emisiuni de Crăciun. „Ultimul nostru disc va apărea în 2025, iar după aceea cred că vom face doar turnee”, a spus el. „Și poate că vom face niște colaborări, dar catalogul Coldplay, așa cum spune, se finalizează atunci”, a explicat muzicianul britanic. Deși nu se știe dacă Martin a fost sau nu serios, declarațile sale sunt în concordanță cu ceea ce a spus la lansarea celui de-al nouălea album de studio al trupei sale, „Music Of The Spheres„, care a ajuns direct pe primul loc topuri, scrie BBC.

CITEȘTE ȘI: Coldplay a anunţat un turneu eco-friendly, care va avea loc în 2022, pentru promovarea albumului ”Music of the Spheres”

Coldplay și-a lansat cel mai recent single, o „epopee spațială” intitulată „Coloratura”

Martin a declarat pentru NME, în octombrie, că trupa intenționează să lanseze 12 albume, respectiv încă trei, și apoi să se oprească.

„Nu este o glumă, este adevărat, cred că după 12, acesta va fi sfârșitul catalogului nostru”, a declarat muzicianul de 44 de ani pentru jurnalistul Andy Bush de la Absolute Radio.

Totuși, el a spus că trupa sa va cânta live până vor avea 70 de ani. „Dar cred că vom dori întotdeauna să cântăm împreună. În felul în care fac (Rolling, n.r.) Stones, va fi atât de tare să putem continua să facem turnee când vom trece de 70 de ani”, a adăugat el.

Coldplay îi mai include pe Guy Berryman, de 43 de ani, Will Champion, de 43 de ani, și Jonny Buckland, de 44 de ani

Vorbind recent cu BBC, liderul trupei, Chris Martin, a spus că următorul lor turneu va fi parțial alimentat de un ring de dans care generează energie electrică atunci când fanii sar și pedalează în locații. Ideea face parte dintr-un plan în 12 puncte de reducere a amprentei de carbon, la doi ani după ce trupa s-a angajat să nu susțină turnee până când nu va putea face acest lucru într-un mod mai sustenabil.

Coldplay a fost nominalizată recent la categoriile „cea mai bună trupă’ și „cel mai bun artist rock/alternative” la Brit Awards. Gala va avea loc pe 8 februarie 2022, la Londra.

CITEȘTE ȘI: Muzica trupei Coldplay, un bun somnifer

Formatia Coldplay, data in judecata pentru plagiat

Chris Martin se lasa hipnotizat

Foto: Profimedia Images