Un documentar despre Sidney Poitier va fi produs de Oprah Winfrey pentru Apple

De: Ana Obretin / 10.01.2022, 09:17
Un documentar despre Sidney Poitier va fi produs de Oprah Winfrey pentru Apple

Un documentar despre actorul Sidney Poitier este în lucru la Apple, cu Oprah Winfrey ca producător executiv și Reginald Hudlin ca regizor.

Documentarul, care a fost ținut secret și este în producție, cu participarea familiei Poitier, de mai bine de un an, va fi o lansare Apple Original Films, potrivit The Hollywood Reporter.

CITEȘTE ȘI: Legendarul actor Sidney Poitier a murit, la 94 de ani

Un documentar despre legenda rock Ronnie James Dio, lansat în 2022

Apple TV+ va lansa anul viitor un documentar despre coloanele sonore din filmele Bond, la aniversarea de 60 de ani a francizei

Poitier, care a murit joi, la vârsta de 94 de ani, în locuința sa din Beverly Hills, Los Angeles, a fost primul bărbat de culoare care a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun actor. A primit trofeul pentru rolul din „Lilies of the Field”, film lansat în 1963, și a deschis ușa altor interpreți minoritari, prin munca sa în pelicule ca „Guess Who’s Coming to Dinner?” (1968) și „In the Heat of The Night” (1967).

Hudlin a regizat „The Black Godfather”, documentarul din 2019 despre directorul muzical Clarence Avant, pentru Netflix, și „Marshall”, filmul biografic despre Thurgood Marshall, lansat în 2017, cu Chadwick Boseman pentru Open Road. Hudlin este, de asemenea, producător executiv a două filme pentru AppleTV +, unul despre bărbații de culoare de la Hollywood, pe care îl va regiza, și unul despre femeile din aceeași comunitate, regizat de Shola Lynch.

CITEȘTE ȘI: Bob Saget, vedeta serialului „Full House”, a murit la 65 de ani

Documentarul despre Janet Jackson are o dată de lansare și un trailer (VIDEO)

Foto: Profimedia Images