Un film despre viața lui Michael Jackson va fi produs de Lionsgate

De: Ana Obretin / 08.02.2022, 08:45
Un film despre viața lui Michael Jackson va fi produs de Lionsgate

Lionsgate va face echipă cu producătorul filmului „Bohemian Rhapsody” Graham King și cu GK Films pentru „Michael”, un film biografic despre Michael Jackson, a anunțat studioul de producție.

Lionsgate a preluat drepturile la nivel mondial asupra filmului produs și de administratorii averii lui Michael Jackson, John Branca și John McClain, ceea ce va permite proiectului accesul la muzica starului. John Logan va scrie scenariul, după ce el și King au colaborat anterior la „Aviatorul”, de Martin Scorsese. Logan a scris, de asemenea, scenariul filmului premiat cu Oscar „Gladiatorul”, de Ridley Scott.

CITEȘTE ȘI: Noi piese interpretate de Michael Jackson ar putea fi lansate curând

„Billie Jean” este prima piesă a lui Michael Jackson care depășește pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Neverland, fosta fermă a lui Michael Jackson, vândută la un sfert din valoarea sa

O portretizare în profunzime a omului complicat care a devenit „regele muzicii pop”, Michael Jackson

Filmul biografic a fost anunțat pentru prima dată în 2019, dar abia acum a fost preluat de un studio de producție. „Michael” promite o „portretizare în profunzime a omului complicat care a devenit ‘regele muzicii pop’. Va aduce la viață spectacole emblematice ale lui Jackson, deoarece oferă o perspectivă informată asupra procesului artistic și a vieții personale a artistului”, se arată în comunicatul studioului, preluat de The Hollywood ReporterFilmul va acoperi începuturile lui Jackson cu grupul The Jackson Five, ascensiunea sa către celebritatea mondială și luptele sale legale, cu procese civile și penale care au urmat acuzațiilor de abuz sexual asupra copiilor.

Jackson a murit în 2009, la vârsta de 50 de ani.

John Logan a mai scris scenariile filmelor „Skyfall”, „Hugo”, „The Last Samurai”, „Any Given Sunday” și „Sweeney Todd”. A câștigat un Tony pentru piesa sa „Red”. Printre filmele produse de King se numără „The Departed”, „The Unforgivable”, „Ali” și „Argo”, iar în prezent dezvoltă povestea trupei Bee Gees pentru marele ecran.

CITEȘTE ȘI: Top 3: Interpretări extraordinare de roluri de băieți răi sau ticăloși în filme

Foto: Profimedia Images