Warner Bros. a cumpărat drepturile asupra unui film despre viața lui Marvin Gaye

De: Ana Obretin / 20.06.2021, 09:18
Warner Bros. a cumpărat drepturile asupra unui film despre viața lui Marvin Gaye

Warner Bros. a obținut drepturile asupra viitorului film despre viața muzicianului Marvin Gaye „What’s Going On”, care va fi regizat de Allen Hughes. Cineastul, care este cunoscut pentru regia unor filme precum „Menace II Society” și „Dead Presidents”, împreună cu fratele său Albert, va produce, de asemenea, pelicula alături de Dr. Dre, Jimmy Iovine – ambii fiind subiectul documentarului său din 2018 „The Defiant Ones” – și Andrew Lazar.

„Este un film atât de personal pentru mine”, a declarat Hughes pentru Deadline. „Fiecare film al meu, în afară de cel de epocă ‘From Hell’, are ceva din creația lui Marvin Gaye în el și întotdeauna m-am conectat la el. El este cel mai mare artist, cu acea voce eterică ce pare că vine din rai. Au existat o mulțime de artiști minunați, apoi a fost Marvin”, a spus Hughes.

„Când îl asculți, într-o măsură, simți că ai citit un roman. O viață interioară atât de bogată în acea voce, cerească, dar plină de durere, agonie și extaz în același timp. După ce și-a câștigat independența în anii ’70 cu acel album ‘What’s Going On’, apoi cu ‘Trouble Man’ și ‘Let’s Get It On’, ‘I Want You’ și ultima sa capodoperă, ‘Here, My Dear’, atunci când vine vorba despre orchestrații vocale și felul în care și-a stratificat vocea, el este Mozart”, a mai spus regizorul, potrivit NME.

Anterior, au mai fost încercări de a aduce viața lui Marvin Gaye pe marele ecran, dar niciuna nu s-a concretizat. De data aceasta, Hughes va colabora cu moștenitorii lui Gaye, precum și cu casa de discuri Motown.

Filmul, al cărui scenariu va fi scris de poetul-dramaturg Marcus Gardley, va avea un buget de peste 80 de milioane de dolari.

„What’s Going On” va fi o odisee muzicală și o experiență cinematografică axată pe „viața unuia dintre cei mai mari  cântăreți americani”. Filmul va prezenta viața lui Gaye și evenimentele care au contribuit la modelarea faimosului său ultim turneu. Va descrie relația tumultuoasă pe care Gaye a avut-o cu tatăl său și va sărbători femeile care au influențat cariera lui Gaye și au inspirat unele dintre cele mai cunoscute cântece de dragoste din toate timpurile. 

Marvin Gaye (1939 – 1984) a debutat alături de grupul The Moonglows, la sfârșitul anilor 1950, upă care s-a orientat spre o carieră solo. Gaye, printre ale cărui hituri s-au numărat „Ain’t That Peculiar”, „How Sweet It Is (To Be Loved By You)” și „Sexual Healing”, care i-a adus două premii Grammy, a fost supranumit „prințul muzicii soul” și „prințul Motwon”. A murit la 44 de ani, fiind împușcat mortal de tatăl său, după o ceartă.

CITEȘTE ȘI: Netflix va produce o biografie a trupei Kiss, “Shout It Out Loud”

O biografie a lui DJ Avicii va fi publicată anul acesta

Snoop Dogg, despre o serie autobiografică: Este despre cum eram Forest Gump de culoare

Ben Kingsley este întruchiparea perfectă a lui Dalí în noul film biografic “Dalí Land”

Foto: Profimedia Images