Will Smith a demisionat din funcția de membru al Academiei de film americane

De: Ana Obretin / 02.04.2022, 08:36
Will Smith a demisionat din funcția de membru al Academiei de film americane

Actorul Will Smith a demisionat din funcția de membru al Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), declarând că faptul că l-a pălmuit pe actorul Chris Rock pe scenă la gala Oscar de anul acesta a fost „șocantă, dureroasă și de neiertat”.

„Am trădat încrederea Academiei. Am privat alți nominalizați și câștigători de oportunitatea lor de a sărbători și de a fi celebrați pentru munca lor extraordinară. Îmi simt inima zdrobită”, a spus Smith într-un comunicat emis vineri și citat de Reuters. „Așadar, demisionez din funcția de membru al Academiei de Arte și Științe Cinematografice și voi accepta orice alte consecințe pe care consiliul acesteia le consideră adecvate”, a mai spus el.

CITEȘTE ȘI:  Jada Pinkett Smith, victimă a alopeciei, face un gest șocant și simbolic

Jada Pinkett Smith, o femeie care face cât 10 (interviu)

Weekendul trecut, la gala Oscar, Smith a urcat pe scenă după ce Rock a făcut o glumă despre soția sa, Jada Pinkett Smith, și l-a pălmuit pe actor. La mai puțin de o oră mai târziu, Smith a ținut un discurs plin de lacrimi pe scenă, în timp ce a acceptat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „King Richard”.

Gluma lui Rock despre soția lui Smith a făcut referire la filmul din 1997 „G.I. Jane” în care actrița Demi Moore și-a ras capul. Nu a fost clar dacă Rock știa că Jada Pinkett Smith suferă de o afecțiune care provoacă o cădere masivă a părului, alopecie.

David Rubin, președintele Academiei de film americane, a declarat, vineri, că instituția a acceptat demisia lui Smith, dar că va continua cu procedurile disciplinare care ar putea duce la sancțiuni suplimentare. Chestiunea urmează să fie discutată la următoarea ședință a consiliului de administrație, pe 18 aprilie.

În declarația sa, Smith a a mai spus: „Schimbarea necesită timp și mă angajez să mă asigur că nu voi mai permite niciodată violenței să depășească rațiunea”.

CITEȘTE ȘI: 5 actori mari a căror carieră a intrat în declin spre bătrânețe

10 actori care au interpretat personalități politice

Foto: Profimedia Images