William Shatner devine, miercuri, cea mai în vârstă persoană care ajunge în spațiu

De: Ana Obretin / 13.10.2021, 09:55

Actorul american William Shatner va deveni, miercuri, cea mai în vârstă persoană care ajunge în spațiu. „Riscul este treaba noastră”, a spus odată căpitanul James T. Kirk din „Star Trek”. „Despre asta este vorba cu această navă stelară. De aceea ne aflăm la bordul ei”, mai spunea personajul. 

Mai mult de o jumătate de secol mai târziu, actorul care i-a dat viață căpitanului navei Enterprise, la 90 de ani, își asumă riscul de a face o călătorie în spațiu. Și, făcând acest lucru, William Shatner determină coliziunea unor universuri paralele. Sunt viziunea utopică spațială din „Star Trek” și poziția din ce în ce mai comercială pe care spațiul o deține în psihicul american, scrie AP News

Atunci când Shatner se va îmbarca în capsula companiei spațiale a miliardarului Jeff Bezos, primul lui pas în interiorul acesteia va fi echivalent cu o poveste crossover. Spațiu și explorare, dar și capitalism și miliardari și chestiuni de echitate economică, mai scrie AP News. Dar este vorba și despre cultură populară și marketing și divertisment și nostalgie și speranță.

William Shatner ia parte la al doilea zbor al capsulei New Shepard cu echipaj uman

Călătoria actorului William Shatner pe orbită a fost inițial programată marți, dar amânată cu o zi pentru că erau prognozate vânturi puternice în zona de lansare. Călătoria este programată de la rampa de lansare din Texas, miercuri dimineață (17.00, ora României),

Compania Blue Origin a anunțat oficial săptămâna trecută că William Shatner va lua parte la al doilea zbor al capsulei New Shepard cu echipaj uman. Prima misiune cu echipaj uman a New Shepard a avut loc în iulie. Din echipa care a ajuns în spațiu au făcut parte Bezos, fratele său Mark, aviatoarea Wally Funk și adolescentul Oliver Daeman.

De data aceasta, lui Shatner i se vor alătura Chris Boshuizen, fost inginer NASA și cofondator al companiei de sateliți Planet Labs, și Glen de Vries, cofondator al companiei de software Medidata. De asemenea, la zbor va participa Audrey Powers, vicepreședintele operațiunilor de zbor al Blue Origin.

Jeff Bezos este un fan „Star Trek”

Cultura populară a călătoriilor spațiale l-a influențat profund pe Jeff Bezos. Acesta este un fan „Star Trek” de multă vreme. De altfel, a avut o apariție specială ca oficial extraterestru al Flotei Stelare în filmul din 2016 „Star Trek Beyond”. Potrivit biografului Brad Stone, Bezos s-a gândit pentru scurt timp să numească Amazon „Makeitso.com”. Aceasta a fost comanda preferată a căpitanului Jean-Luc Picard din „Star Trek: Next Generation”. 

CITEȘTE ȘI: George Takei vrea sa uneasca fanii Star Wars si Star Trek impotriva Twilight

De 12 ani, un personaj emblematic din „Star Trek” se odihnește printre stele, la propriu

A murit unul dintre cei mai iubiți actori din Star Trek

Foto: Profimedia Images