Principesa Margareta prepară tartă de lămâie

Apropo.ro / 01.04.2014, 00:00
Principesa Margareta prepară tartă de lămâie
În prima zi de Paşti, Acasă TV le oferă în dar telespectatorilor un portret emoţionant şi inedit al unei feţe regale româneşti. Invitata specială a Oliviei Steer la “Doamne de poveste” este Alteţa sa Regală Principesa Margareta a României.

O femeie puternică, urmaş la şefia Casei Regale a României (jure sanguinis) şi Principesă de Hohenzollern (ad personam), precum şi Custode al Coroanei României, Alteţa Sa Regală a rememorat întâmplări dure din copilărie, primul contact cu România, dar şi clipele fericite trăite la o fermă din Marea Britanie, unde însuşi Regele Mihai al României îngrijea animalele.
De asemenea, telespectatorii vor putea vedea imagini inedite de la nunta principesei cu Alteţa Sa Regelă, Principele Radu al României, de la un picnic princiar, dar şi cum se serveşte un ceai la Palat şi cum arată bucătăria regală.

De curând, Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta a României a lansat o „Carte regală de bucate” care a avut un succes fantastic la public. Alteţa Sa Regală a invitat-o pe Olivia Steer în bucătăria de la Palatul Elisabeta unde a gătit, special pentru telespectatorii Acasa TV, o delicioasă tartă cu fructe. Şi pentru că ediţia care o are drept invitată pe Alteţa Sa Regală va fi difuzată în Sfânta zi a Paştelui, pe 24 aprilie, Principesa Margareta vorbeşte şi despre bucatele tradiţionale preferate de Rege şi întreaga familie regală. De Paşte, de pe masa regală nu lipsesc ouăle roşii, cozonacii şi pasca.

Tartă de lămâie ” Simeon II”/pentru 8 persoane (primită de la regele Bulgariei, Simeon al II-lea)

Ingrediente
BLATUL- 250 de grame de biscuiţi simpli, 125 de grame de unt


UMPLUTURA- 4 gălbenuşuri de ou, 400 ml lapte condensat, 200 ml zeamă de lamaie

BEZEAUA-4 albuşuri de ou, 200 gr zahăr tos.

Mod de preparare
Blatul – sfărâmaţi biscuiţii şi îi amestecaţi cu unt (la teperatura camerei) până obţineţi o compoziţie omogenă. Pe fundul unei tăvi demontabile, întindeţi blatul apoi presăraţi-l pentru a-l face compact. Opţional, îl puteţi coace timp de 5-10 minunte în cuptor la 180 de grade.
Crema -bateţi albuşurile, adaugaţi laptele condensat şi zeama de lămâie. Amestecaţi până la obţinerea unei creme omogene. Turnaţi crema deasupra blatului de biscuit.
Bezeaua – băteţi albuşurile spumă şi adăugaţi zahărul, puţin câte puţin până se dizolvă complet. Puneţi albuşul bătut spuma într-un cornet şi decoraţi tarta. Introduceţi tarta în cuptor şi coaceţi la 180 de grade timp de 35 de minute până bezeaua devine aurie.

Se serveşte imediat sau la temperatura camerei.