10 moduri în care poate fi folosit rahatul

De: Carmen Ulian / 11.04.2014, 12:00
Vorbim de rahatul care ți se lipește de pantof când ți-e lumea mai dragă, de cel în care calci după ce un stăpân a uitat să-l ia cu punga, de cel care îți mută nasul la toaleta din Gara de Nord.

Nu este un subiect cu miros plăcut, însă rahatul de care fugim cu toții are multe întrebuințări atunci când există și este folosit pe scară largă în aproape toate domeniile posibile.

10. Combustibil

rahat

Rahatul de câine combinat cu cel de pisică cântăresc, la sfârșitul unui an, 10 milioane de tone de fecale. Gunoiul unuia este comoara altuia, spune o vorbă adevărată. Fecalele reprezintă o sursă de energie neexploatată încă, în SUA. Sursa de energie poartă numele de combustibil metan. San Francisco este primul oraș american care a îmbrățișat ideea.

Electricitatea, gazul natural și combustibilul pot fi produse din fecale. San Francisco vrea să colecteze fecalele și să le pună la fermentat într-o mașinărie de transformare. În 14 zile poți avea propria ta sursă de energie alternativă.

9. La gătit

rahat

Neinteresant, dar îți spunem că există o rețetă de tartă cu fecale de vacă în care se folosește orezul, apa, se amestecă totul cu picioarele goale, și mâinile la nevoie. Se fac bile care se aplatizează în discuri cu diametrul de 30 cm și groase de 3 cm. Se lasă la uscat în soare. Nu se mănâncă după, ci ele sunt folosite la gătirea preparatelor în India, ca și combustibil.

8. Construcții

rahat

În India, dar și pe la noi în mediul rural, se folosesc fecalele în construcții de case, acareturi, etc. Îi spunem bălegar, așa cum îl numesc și bunicii. Se amestecă cu iarbă uscată, paie, i se dă forma dorită pentru așezare. Dacă nu este protejată bine la exterior, construcția se poate dărâma la ploi abundente. Avantajul unei astfel de case este acela că vara menține o temperatură mai scăzută în interior.

7. Medicină

rahat

Consumul de fecale este parte dintr-un fel de terapie – fecalo-bacterioterapie. Cei care au diaree și simptome care implică acest lucru, subnutriție extremă, deshidratare, etc, pot lua ca tratament fecale sănătoase, pentru a crește nivelul sănătății bacteriei intestinale și să lupte împotriva diareei. Acestea pot fi administrate pacientului sub forma unor capsule, clismă sau direct în stomac cu ajutorul unui tub.

6. Afrodisiac sexual

rahat

Unora le place să-l consume și fără a avea prescripție de la medic. Ei suferă de scatofilie. Le place să-l consume atunci când îl văd sau simt nevoia să se uite la alții cum își fac nevoile. Mai poate fi făcută și sub forma actului sexual, când participanții defechează unul pe celălalt. Este periculos mai ales că prin fecale se pot transmite anumite boli și infecții. Scatofilia este asociată sadomasochismului.

5. Artă

rahat

Fecalele au fost încorporate și în lumea artei. Fac parte din această lume încă de pe vremea când nu existau culori. Un exemplu în acest sens este artistul englez Chris Ofili, cunoscut că a folosit fecalele de elefant cu cele personale în lucrările sale.

Una dintre cele mai controversate lucrări ale sale se intitulează „The Holy Virgin Mary” din 1999 ce a fost expusă la Muzeul de Artă din Brooklyn. În pictură, Fecioara Maria este înconjurată de desene grafice și pornografice din publicații și film, dar și de rahat de elefant.

Primarul orașului New York a dat în judecată expoziția pentru expunerea unei astfel de lucrări. Acum tabloul este în proprietatea unui colecționar particular.

4. La argăsit

rahat

Argăseala este procesul de tăbăcire a pieii de animal în piele pentru diferite întrebuințări. La Paris, prin secolul 18, tăbăcarii obișnuiau să bage pielea de animal în urină pentru a elimina părul. Cei mici erau trimiși în oraș să adune cantități cât mai mari de fecale, de câine, pentru a le folosi tăbăcarii în ateliere. Rahatul de câine era pus în niște bazine cu apă și urină, unde era lăsată pielea de animal până devenea maleabilă.

3. Hârtie

rahat

În Thailanda se fabrică hârtia din rahat de câine. Mr. Wanchai a avut această idee după ce a observat starea elefanților din țara sa și a dorit să îi ajute. Fecalele erau la spălat timp de cinci ore, uscate trei ore pentru a se tăia fibrele, erau apoi transformate în bile, tăiate felii, uscate la soare, iar la final lucrau hârtia pentru a o scoate la vânzare.

2. Cafea

rahat

Cafeaua zibetă sau Kopi Luwak este o cafea din Indonezia ce provine din boabe de cafea extrase din fecalele unui animal blănos – zibetul asiatic ce trăiește în Asia. În timp ce boabele fac traseul normal prin stomacul animalului ele devin mai bune, de calitate.

Blănosul consumă cireșele de cafea, care fermenteză în stomac. Boaba de cafea absoarbe aminoacizii, enzimele și nutrienții rezultați prin procesul de fermentare. La final, echipele speciale culeg fecalele de zibetă pentru a alege ce-i mai bun și mai scump pentru alții – 1 kg costă 700 de dolari americani.

1. În sport

rahat

În Oklahoma un sport bizar a înnebunit cetățenii. Este vorba de aruncarea turtelor de fecale de vacă, ca pe discuri, care sunt uscate în prealabil la soare. În prezent acest sport se practică în mai multe orașe americane, căci a devenit extrem de popular. Cea mai lungă aruncare a discului de rahat a măsurat 56 de metri și a avut loc în timpul festivităților din 2001.

În Missoula există chiar și un joc de bingo cu bălegar de vacă – Cow Pie Bingo. Pe un teren parcelat se fac pariuri la care trebuie să ghicești în ce parcelă anume își va face nevoile animalul. Premiul cel mare este de 10.000 de dolari.

Cow Pie Bingo