”12 ani de sclavie” e disponibil pe DVD

De: Mioara Tronaru / 09.05.2014, 14:52
”12 ani de sclavie” e disponibil pe DVD
Câştigătorul a trei premii Oscar – pentru cel mai bun film, cea mai buncă actriţă într-un rol secundar, Lupita Nyong'o, şi cel mai bun scenariu-adaptare, John Ridley – “12 ani de sclavie” este disponibil în format DVD în toate magazinele de specialitate.

Filmul ”12 ani de sclavie” este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabileşte valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru care pune preţ pe libertate, este răpit şi vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar şi prin clipe neaşteptate de blândeţe, pentru Solomon nepreţuite rămân viaţa şi demnitatea sa. În cei 12 ani de sclavie, definitorie pentru destinul său va fi doar întâlnirea cu un aboliţionist canadian, interpretat de Brad Pitt.

Titlul original: Twelve Years a Slave. Regie: Steve McQueen. Distribuţie: Chiwetel Ejiofor, Dwight Henry, Bryan Batt, Ashley Dyke, Brad Pitt.

Preţ recomandat pe DVD: 51.90 lei.