12 premii Oscar aduse de MediaPro Distribution

De: Mioara Tronaru / 03.03.2014, 14:15
12 premii Oscar aduse de MediaPro Distribution
La cea de-a 86-a ediţie a Premiilor Oscar, filmele distribuite în cinematografe de MediaPro Distribution au adjudecat nu mai puţin de 12 statuete, producţiile 12 ani de sclavie şi Gravity 3D: Misiune în spaţiu devenind marile câştigătoare ale strălucitoarei gale care a avut loc aseară la Los Angeles.

După ce a adunat zeci de premii la festivaluri internaţionale, dar şi principala distincţie la Globurile de Aur, drama 12 ani de sclavie a devenit incontestabil cea mai bună productie a anului, reuşind să obţină Oscarul la principala categorie – “Cel mai bun film”. Revelaţia serii a fost talentata Lupita Nyong’o care, datorită prestaţiei sale din film, a obţinut premiul pentru “Cea mai bună actriţă într-un rol secundar”. Dintre cele nouă nominalizări anunţate pentru acest lungmetraj, “Cel mai bun scenariu adaptat” a fost a treia categorie câştigată.

Recordul pentru numărul de premii obţinute la gala de anul acesta l-a deţinut filmul Gravity 3D: Misiune în spaţiu. Dintre cele 10 nominalizări, drama SF a obţinut şapte prestigioase statuete pentru: “Cel mai bun regizor” – Alfonso Cuaron, “Cea mai bună imagine”, Cea mai bună coloană sonoră”, “Cel mai bun montaj”, “Cel mai bun sunet”, “Cel mai bun mixaj sonor” şi “Cele mai bune efecte vizuale”.

Cea mai nouă adaptare a romanului lui F. Scott Fitzgerald, grandiosul şi strălucitorul Marele Gatsby şi-a câştigat un loc bine-meritat în rândul filmelor de Oscar, fiind desemnat câştigătorul categoriilor “Cele mai bune costume” şi “Cea mai bună scenografie”.

Lider pe piaţa de distribuţie cinematografică din România, MediaPro Distribution este distribuitorul exclusiv al Warner Bros. Pictures în România, deţinând şi o selecţie generoasă de titluri independente ale caselor de producţie consacrate Lionsgate, Summit a Lionsgate Company, Relativity Media, Nu Image, IM Global, Sierra/ Affinity, Red Granite, Film Nation, Europa Corp., Mr. Smith, DreamWorks Pictures şi Studio Canal.