5 metode pentru un PC sanatos

Apropo.ro / 11.11.2001, 23:56
5 metode pentru un PC sanatos
In general, calculatoarele sunt si ele niste lucruri sensibile care nu tin prea mult la violente fizice sau intelectualeÂ… Cele 5 metode pot preveni aparitia de bad sectors, fatal error-urile si alte necazuri de acest gen, care pur si simplu distrug sistemul. prima metoda, chiar


In general, calculatoarele sunt si ele niste lucruri sensibile care nu tin prea mult la violente fizice sau intelectualeÂ… Cele 5 metode pot preveni aparitia de bad sectors, fatal error-urile si alte necazuri de acest gen, care pur si simplu distrug sistemul.

  • prima metoda, chiar daca la prima vedere pare a fi una idioata, sa stii ca PC-ului tau nu-I place sa fie lovit sau sa faca un dus de cafea (sau suc). Ai grija mare sa nu versi lichide indiferent ca le versi pe tastatura sau pe unitatea centrala. Daca nu provoci un scurt-circuit, sa stii ca in scurt timp calculatorul va claca. (deconectare de la sursa de alimentare)
  • niciodata sa nu inchizi calculatorul sau sa-I dai reset in timp ce hard-drive-ul este folosit. Poti verifica daca hard-ul este accesat in momentul in care auzi zgomotele obisnuite, sau daca luminita indicatoare palpaie.
  • verifica din timp in timp hard-ul daca are bad sectors. Poti face acest lucru cu ScanDisk-ului, care este inclus in pachetul Windows. In acest fel te poti pregati din timp pentru problemele serioase si le poti inlatura pe cele minore.
  • fa cate o defragmentare odata pe luna. In momentul in care de obicei instalezi multe softuri in acelasi timp, defragmentarea ar putea fi facuta chiar saptamanal.

    Daca luminita indicatoare a hard-disk-ului palpaie de mai multe ori pana cand un program sau un fisier este deschis, ar fi timpul pentru o noua defragmentare.

  • pastreaza cel putin 10 la suta din spatiul de pe hard pentru ca programele si fisierele sa aiba unde sa se desfasoare. Daca nu reusesti acest lucru, mai sterge din fisierele temporare, din Recycle Bin precum si alte fisiere ce nu iti mai trebuie.

    Daca crezi ca stergerea lor ar putea afecta sistemul, muta-le intr-un nou fisier. Daca totul merge la fel ca in inainte, inseamna ca acele fisiere pot fi sterse caci nu sunt esentiale.