7 tipuri de a iubi, înainte să spui „DA!”

De: Dragos Tanase / 25.06.2014, 10:00
7 tipuri de a iubi, înainte să spui
Mulți dintre noi avem tendința de a asocia dragostea cu un sentiment romantic, însă există mai multe tipuri de iubiri pe care le-am putea trăi de-alungul vieții, pe lângă viziunea clasică asupra iubirii, când doi oameni se îndrăgostesc, se căsătoresc și au copii.

În cazul în care ai experimentat deja mai multe sentimente asemănătoare celui de dragoste, poate că nu ar strica să arunci un ochi pentru a afla cum deosebești dragostea platonică de dragostea carnală, plus încă câteva alte tipologii.

1) Dragostea neîmpărtășită

Iubirea neîmpărtășită este, probabil, cel mai provocator tip de iubire, te va face să suferi și îți va lăsa urme adânci. De ce se întâmplă asta? Nu e vina ta, pur și simplu unii oameni nu pot să aibă aceleași sentimente față de tine, ceea ce poate fi destul de dureros. Această experiență te va face mai puternică și mai rezonabilă, ceea ce înseamnă că vei fi mai pregătită pentru următoarea ta relație. De asemenea, dacă te afli într-o astfel de relație, în care doar tu iubești, trebuie să înveți să-ți controlezi acea dorință obsesivă de a câștiga dragostea persoanei iubite, și asta pentru că o vei îndepărta și mai mult. Așadar, încearcă să controlezi problemă prin a nu-ți canaliza toată energia și atenția asupra persoanei care nu-ți împărtășește sentimentele. Mergi înainte și vei fi mai aproape de fericire!

2) Dragostea platonică

Acest tip de iubire nu implica neapărat existenta sentimentului de iubire sau a atracției fizice față de persoana în cauză. Spre exemplu, iubirea platonică poate interveni între doi prieteni și este cel mai des întâlnit tip de dragoste, având în vedere că interacționezi zilnic cu mai mulți oameni. Dragostea platonica poate fi simțită pentru o persoană care te inspiră, care te bucura sau care îți îndreaptă atenția spre lucruri spirituale.

3) Dragostea de sine

Te consideri o persoană plăcută și atrăgătoare? În caz că răspunsul este nu, înseamnă că ai ceva „de lucrat” la capitolul stima de sine. De ce spunem asta? În primul rând, trebuie să înveți să te iubești pe tine însăți pentru a putea iubi și a fi iubita, la rândul tău. De exemplu, o persoană puternică, încrezătoare va atrage cu siguranță mai mulți potențiali parteneri decât o persoană lipsită de încredere. Dacă încă eziți, alcătuiește o listă cu calitățile și defectele tale. În final vei constata că ești o persoană minunată, care merita să primească iubire, nu numai să ofere. Extra-tip: nu-ți fie teamă să fii egoistă din când în când!

4) Dragostea carnală

 Impropriu numită „dragoste”, se naște și e alimentată de fantezii și de dorința fuziunii corporale. Acest tip de „iubire” se bazează strict pe atracție fizică și nu pe sentimente. În general, persoanele care agrează o astfel de relație sunt interesate de sex și nu de conversații. Păstrează relația la nivel de fantezie și evită orice fel de discuție legată de propriile sentimente și trăiri!

Vezi alte 3 tipuri de a iubi, înainte să spui „DA!”, pe one.ro