10 țări cu cele mai multe titluri de Miss World câștigate

De: Marian Andrei / 11.04.2014, 11:20
"Frumusețe cu un scop" este sloganul celui mai vechi concurs internațional de frumusețe. Organizația care organizează concursul încă din 1951 subliniază operele sale de caritate în care, pe lângă donații importante, trimite și "Regina Frumuseții" en-titre (și presa, bineînțeles) în diverse zone defavorizate.

Concursurile de frumusețe sunt o mare afacere, foarte populară în rândul populației. Dacă în 1979 concursul Miss World a fost urmărit de peste 500 de milioane de persoane, ediția din 2012 a fost urmărită pe ecranele TV de peste un miliard de telespectatori.

Interesul pentru aceste concursuri este dat și de numărul (și numele) participanților. Spre exemplu, cea mai influentă femeie din Lume, Oprah Winfrey, a câștigat, la vârsta de 17 ani, titlul de Miss Black Tennessee.

Lista care urmează este ordonată după numărul titlurilor câștigate și numărul de participante clasate pe locurile 2 și 3. Dintre țările care au rămas în afara acestui clasament mai putem menționa Franța (un titlu în 1953, 3 locuri 2 și 2 locuri 3), Israelul (un titlu în 1998, un loc 2 și 6 locuri 3) și Columbia care, surprinzător, nu a câștigat niciun titlu dar a avut 4 participante clasate pe locul 2 și una pe locul 3.

Așadar, să înceapă parada frumuseților!

10. Argentina: 2 titluri și 2 locuri doi

America Latină este renumită pentru frumusețile sale. Primul titlu al Argentinei a fost câștigat în 1960 de Norma Cappagli, care pe lângă coroana de Regină a  Frumuseții a primit și un autoturism sport. Cel de-al doile titlu a fost câștigat de Silvana Suárez (foto), în 1978, ea reamintind lumii că țara sa, pe lângă fotbaliști de talie internațională are și frumuseți de aceeași talie.

9. Australia: 2 titluri, 2 locuri doi și 4 locuri trei

Australia a avut mai mult succes la Miss World decât vecina sa, Noua Zeelandă (doar 2 locuri 2). Se pare că plajele însorite și surfingul au efecte pozitive asupra frumuseților locale. Primul titlu a fost câștigat în 1968 de bibliotecara Penelope Plummer, în timp ce al doilea a venit după câțiva ani, căștigat de Belinda Green în 1972.

8. Africa de Sud: 2 titluri, 4 locuri doi și 6 locuri trei

Africa de sud deține și un record la Miss World – 12 frumuseți clasate pe podium!

Primul titlu a fost adus de Penelope Coelen în 1958. Cel de-al doilea titlu a fost câștigat cu peripeții, în 1974, de Anneline Kriel, care s-a clasat ințial pe locul doi. Deținătoarea titlului a renunțat la corană și aceasta a fost atribuită lui Kriel.

7. Islanda: 3 titluri și 1 loc doi

Puțină lume ar fi crezut că această națiune izolată, cunoscută pentru peisajele sale accidentate, dar maiestuase, și casele cu acoperișuri colorate, ar putea avea femei atât de frumoase? Ei bine, islandezii ne-au demonstrat acest lucru în 1985 (Hólmfríður Karlsdóttir), 1988 (Linda Pétursdóttir) și 2005 (Unnur Birna Vilhjálmsdóttir).

6. Jamaica: 3 titluri și 3 locuri doi

Fetele frumoase din Caraibe au impresionat juriul Miss World de nenumărate ori, însă cele din Jamaica dețin recordul regional.

Carole Crawford a deschis seria titlurilor în 1954, și a foat urmată de Cindy Breakspeare, în 1976, și Lisa Hanna, în 1993.

Titlurile le-au deschis noi oportunități în viață, Cindy întâlnindu-l pe legendarul Bob Marley și devenind mama fiului cel mai mic al starului, Damian Marley, în timp ce Hanna a devenit politician, fiind actualul ministru al Tineretului și Culturii.

5. Suedia: 3 titluri și 1 loc doi

Reputația frumuseții femeilor scandinave a început odată cu primele concursuri Miss world. Suedia a câștigat primele două ediții, cele din 1951 și 1952, prin Kiki HÃ¥kansson și May-Louise Flodin.

Chiar dacă a avut de așteptat 25 de ani, Suedia a mai câștigat un titlu în 1977, prin Mary Stävin. Titlul câștigat i-a adus lui Stävin și oportunitatea de a juca în două filme din seria James Bond, Octopussy și A View to a Kill.

4. Statele Unite: 3 titluri, 5 locuri doi și 2 locuri trei

Prima victorie a Statelor Unite a avut loc în 1973. Totuși, căștigătoarei din acel an, Marjorie Wallace, i-a fost retras titlul din cauza stilului de viață „necorespunzător”, Wallace având o relație cu Tom Jones.

În 1990, Gina Tolleson a adus cel de-al doilea titlu pentru Statele Unite, iar cel de-al treilea a fost câștigat de Alexandria Mills, în 2010.

În mod surprinzător, o americancă considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, a ratat titlul în 1986, clasându-se doar pe locul 6. Acest lucru nu a împiedicat-o pe Halle Berry, căci despre ea este vorba, să devină o actriță de Oscar 16 ani mai târziu.

3. India: 5 titluri și un loc doi

Reita Faria (1966), Aishwarya Rai (1994), Diana Hayden (1997), Yukta Mookhey (1999) și Priyanka Chopra (2000) sunt cele cinci frumuseți uimitoare care au adus trofeul Indiei și care prin carierele înbrățișate după încoronarea lor ca Regine ale Frumuseții au dovedit că în India, frumusețea merge mână în mână cu inteligența și personalitatea.

2. Marea Britanie: 5 titluri, 6 locuri doi și 4 locuri trei

Palmaresul britanicelor este de invidiat: 15 prezențe pe podiumul competițiilor. Dar poate acest lucru se datorează și faptului că locul de desfășurare al competiției a fost, între 1951 și 1989, Londra, toate victoriile fiind obținute în această perioadă: 1961 (Rosemarie Frankland), 1964 (Ann Sidney), 1965 (Lesley Langley), 1974 (Helen Morgan) și 1983 (Sarah-Jane Hutt).

La lipsa victoriilor „în deplasare” se mai adaugă amărăciunea faptului că Morgan a trebuit să renunțe la titlu după ce s-a aflat că la data concursului avea un copil mic și fusese implicată în divorțul unei alte femei.

1. Venezuela: 6 titluri, 2 locuri doi și 4 locuri trei

Atnci când vine vorba de un concurs de frumusețe, fetele din Venezuela au o sarcină extrem de grea: trebuie să se ridice la înălțimea prestației predecesoarelor lor, iar acesta nu este un lucru ușor. Pe lângă cele șase titluri de Miss World, venezuelencele mai au șase titluri de Miss International, două Miss Earth și șapte Miss Universe.

Cele șase titluri de Miss World au foat câștigate de Susana Duijm (1955), Pilín León (1981), Astrid Carolina Herrera (1984), Ninibeth Leal (1991), Jacqueline Aguilera (1995) și Ivian Sarcos (2011).