Aventuri Animate la ShortsUP

De: Mioara Tronaru / 10.06.2014, 16:51
Aventuri Animate la ShortsUP
Vineri, pe 20 iunie, de la ora 18:00, ShortsUP şi Cinema City prezintă Aventuri Animate. Filme scurte pentru familii isteţe, un program de scurtmetraje premiate conceput special pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani.

Timp de o seară, sala de cinema va fi invadată de personaje de poveste şi lumile lor fascinante. Animaţiile selectate pentru programul din 20 iunie vorbesc despre puterea prieteniei dar şi despre eroii curajoşi care schimbă lumea dintr-un foc. Micii spectatori şi părinţii care-i însoţesc vor avea parte de călătorii neaşteptate: un salt în viitor, o plimbare zbuciumată prin insulele greceşti, un drum cu peripeţii într-o pădure plină de pericole. Curiozitatea, emoţia şi culoarea sunt punctele comune ale filmelor care vor aduce la viaţă atmosfera de vacanţă.

Programul Aventuri Animate va fi deschis de câştigătorul premiului OSCAR pentru cea mai bună animaţie scurtă a anului, un film difuzat în premieră în România. Domnul Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, Franţa/ Luxemburg, 2013) e povestea unui personaj timid care se teme de necunoscut. Dar când ROBOT PET devine colegul lui de apartament, totul se schimbă.

Spectatorii prezenţi pe 20 iunie la Cinema City vor pleca acasă cu un ”portret de familie isteaţă”, realizat de echipa de fotografi profesionişti LILEBUBA. Sesiunea foto pentru familii va avea loc înainte de proiecţia Aventuri Animate şi va provoca multe zâmbete de la micii cinefili şi parinţii lor.

Biletele pot fi achiziţionate în avans începând de marţi, 10 iunie, de pe www.cinemacity.ro sau din reţeaua de cinematografe Cinema City România la preţul de 25,5 LEI pentru adulţi şi 15 LEI pentru copii, în limita locurilor disponibile.

Programul ShortsUP Aventuri Animate – Vineri, 20 iunie, Cinema City Cotroceni, 18:00 – 19:30

Pe muchia destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010) – 7’

O vacă deloc graţioasă decide să-şi urmeze destinul şi să răzbată până la singurul ei prieten. Pentru asta trebuie să treacă o probă dificilă ce implică echilibristică şi hohote de râs.

 

Gruffalo (r. Max Lang, Jakob Schuh, Marea Britanie/Germania, 2009) – 27’

Cum faci faţă unei armate de prădători îngrozitori cand eşti un simplu şoarece pierdut în pădure? Cu multă personalitate şi o armă secretă. Film nominalizat la OSCAR.

 

Domnul Hublot (r. Laurent Witz, Alexandre Espigares, Franţa / Luxemburg, 2013) – 12’

Câştigătorul premiului OSCAR pentru cea mai bună animaţie a anului e povestea unui personaj timid care se teme de necunoscut. Dar când ROBOT PET devine colegul lui de apartament, totul se schimbă.

 

De nedespărţit (r. Sascha Altschuler, Danemarca, 2013) – 7′

Carl ştie că ar fi un minunat prieten imaginar; singura problemă e că nimeni nu şi-l imaginează aşa. Va rămâne oare singur pentru totdeauna?

 

Marea Dilemă (r. Pablo Vazquez, Olanda, 2013) – 3′

O lamă simpatică se confruntă cu o dilemă dificilă: drumul către cea mai delicioasă masă îi este blocat de un mare obstacol. Cum să ajungă la fructul interzis?

 

Viaţă de căţel (r. Milen Vitanov, Germania, 2007) – 5’

Viaţa unui câine se schimbă total odată cu apariţia unui nou prieten de nădejde: propria coadă. Premiul special al juriului la Annecy International Animated Film Festival.

 

La capătul lumii (r. Konstantin Bronzit, Rusia, 1998) – 8’

În familie e complicat să împaci pe toată lumea. Mai ales când locuieşti în vârf de munte sau… în vârful lumii. A prins din zbor peste 20 de premii internaţionale printre care premiul Publicului la Clermont-Ferrand International Short Film Festival, 2000 şi o nominalizare Cesar, 2001.

 

Caracatiţele (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franţa, 2007) – 3’

Doua caracatiţe îndrăgostite încearcă să se salveze una pe alta. Vor reuşi oare să scape de pericolul de a fi mâncate? 6 premii internaţionale şi o nominalizare Oscar în 2009.