Paul Diaconescu revine pe marile ecrane în ”Mamaia”

De: Mioara Tronaru / 16.04.2013, 17:30
Paul Diaconescu revine pe marile ecrane în ”Mamaia”
Considerat deja o mare speranţă a cinematografiei româneşti, Paul Diaconescu se află la al doilea lungmetraj din cariera sa după ”Bună! Ce faci?”, iar din 19 aprilie va putea fi urmărit alături de Stela Popescu, Valentin Teodosiu, Adrian Văncică şi Mădălina Anea în comedia ”Mamaia”.

Entuziasmat precum numai un tânăr poate fi, Paul a devorat experienţa acestui film şi a vrut să profite cât mai mult de ea. De exemplu, în sfârşit a avut ocazia să facă nişte cascadorii, materie despre care recunoaşte că a fost printre preferatele lui la facultate: ”La şcoală îl am profesor pe domnul Chivochian care e foarte bun şi eu sunt unul dintre cei cabotini în chestia asta, nu mă menajez, nu stau că m-am julit un pic şi îmi place la nebunie”. Însă, spre tristeţea şi dezamăgirea lui, Jesus nu l-a lăsat să se dea peste cap de fiecare dată, insistând ca scenele mai periculoase să le filmeze cascadorii: ”Paul, eu văd că poţi să faci şi că îţi place, dar nu e cazul, pentru că dacă te-ai julit un pic stăm acum să te machiem la julitură. Lasă-i pe oamenii ăştia că pe asta iau şi ei un ban”.

Prima dată l-a întâlnit pe Jesus del Cerro la Gala Premiilor Gopo de anul trecut, unde au vorbit mult, ”până i-au durut mâinile” şi s-au plăcut la prima vedere. Apoi, pe platourile de filmare, Paul a încercat să ”fure” meserie de la absolut toată lumea de pe set, nu doar de la regizor: ”Pe Valentin Teodosiu îl apreciez foarte mult, i-am văzut toate filmele şi piesele de teatrul, tot ce am putut să downloadez am descărcat şi am văzut. Are un umor specific şi cred că am învăţat tehnică de la dumnealui. De la Stela Popescu am încercat să fur nişte chestii, dar nu am avut atât de multe cadre în film cu dumneaei şi mai mult am stat de vorbă în off. Mi se pare că are o energie fantastică; asta am învăţat, să nu oboseşti”.

O producţie MediaPro Pictures, ”Mamaia” este o comedie efervescentă realizată de echipa care a adus publicului filmele de succes: ”Ho Ho Ho”, ”Ho Ho Ho 2: O loterie de familie” şi ”S-a furat mireasa”. Pentru realizarea acestui proiect, producătorul Alma Bacula a apelat la echipa cu care lucrează de ani buni, la regizorul Jesus del Cerro, directorul de imagine Viorel Sergovici şi scenaristul Collin J. Blair, cel cu care a mai colaborat şi la filmul de Crăciun lansat iarna trecută, ”Ho Ho Ho 2: O loterie de familie”.

Din 19 aprilie, MediaPro Distribution prezintă ”Mamaia”, o comedie care va putea fi vizionată în premieră în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanţa, Tulcea şi Braşov), Cinema City (Cotroceni, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iaşi, Constanţa, Piteşti, Sun Plaza, Timişoara, Târgu-Mureş, Ploieşti), Cinema Arta (Târgu Mureş), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Cinema Europa, Premiera (Ploieşti), Orizont Caffe Cinema 3D, Caffe Patria (Bucureşti), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu-Jiu), Cinema Capitol (Oneşti), Cinema Twins (Ploieşti), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cortina (Oradea), Cinema Grand Mall (Satu-Mare).