Merită să-ți iei un PlayStation 4 la final de 2021?

Apropo.ro / 18.11.2021, 17:45
Merită să-ți iei un PlayStation 4 la final de 2021?

Având în vedere prețurile ridicate actuale ale plăcilor video pentru construirea unui PC de gamă medie superioară (din cauza minatului de criptomonede) și lipsa stocului de console de nouă generație, cumpărarea unui PlayStation 4 ar putea fi o mișcare destul de inteligentă, chiar și în finalul anului 2021.

Ar trebui să cumpărați un PS4 Slim sau Pro în 2021? Există o frază populară printre utilizatorii de Twitter, care menționează în mod ironic realitatea multora dintre noi: „Acum că PS5 a apărut, pot cumpăra un PS4”. Dincolo de umorul frazei, lansarea noilor console aduce acel avantaj: generația anterioară este vândută ca un dispozitiv învechit și, deși este adevărat că este deja departe de avangarda tehnologică (PS4 integrează hardware din 2013), este încă o consolă obligatorie pentru cei care au ratat cele mai mari hituri ale generației anterioare. Și să recunoaștem: PS4 este un echipament grozav, iar dacă cumperi unul la reduceri, ecuația este și mai bună.

Playstation PS4 vezi pe Emag consola preferata!

Să ne uităm la câteva motive pentru care, dacă nu ai unde să te joci, poate PS4 este opțiunea ta.

Hardware-ul din 2013 încă este la înălțime

Hardware-ul PS4 este din 2013, dar vă putem asigura cu bună-credință că continuă să fie performant: cel mai „actual” model de bază este Slim, unde oferă spațiu de stocare de la 500 GB la 1 TB, rezoluție 1080p, 60 FPS și HDR. La rândul său, PS4 Pro, care este cel mai puternic model (s-a născut în 2016), are 1 TB GB spațiu de stocare cu o putere capabilă să afișeze imagini în 4K, 60 FPS și HDR. Un mic amendament este că rezoluția nativă 4K este atinsă doar în conținutul multimedia (Netflix, Amazon Prime Video, YouTube) sau în unele jocuri video cu cerere grafică mică (The Last of Us Remastered). În majoritatea titlurilor care rulează pe PS4 Pro, sunt afișate 4K upscalate, deși cadrele sunt mult mai stabile decât pe PS4 Slim (sau originalul). Pe scurt, ambele console rulează jocuri stabile în felul lor: într-una vei avea mai multe FPS și rezoluție decât în ​​cealaltă, dar restul elementelor vizuale rămân intacte. Și veți aprecia rezoluția mai mare doar dacă aveți un ecran 4K.

Un catalog plin de exclusivități

Catalogul de jocuri a fost întotdeauna unul dintre marile motive pentru a cumpăra o consolă PlayStation. În cazul PS4, găsim titluri exclusive apreciate atât de critici, cât și de comunitatea de utilizatori: Uncharted 4 (o poveste emoționantă și personaje carismatice), God of War (aventura și luptă corp la corp cu o poveste epică bazată pe mitologia nordică și rescrisă pe urmele neînfricatului Kratos, zeul grec al războiului), Spider-Man (cu permisiunea trilogiei Batman Arkham, cel mai bun joc video cu supereroi pe care il vei gasi pe piata: povestea vecinului nostru prietenos, omul paianjn, cu multe scene cu ștampila Marvel), Bloodborne (un RPG provocator, epic, cu o coloană sonoră de neuitat, care însoțește fiecare luptă din orașul gotic Yharnam).

Nici nu putem uita The Last of Us Part 2 (un shooter care urmărește povestea răzbunării lui Ellie într-o lume post-apocaliptică) sau Ghost of Tsushima (acțiune la persoana a treia bazată pe poveștile cu samurai și cu multe, multe, aluzii la filmele lui Kurosawa). Pe de altă parte, lansări precum Horizon Zero Dawn, Death Stranding, Detroit Become Human sau Days Gone sunt printre cele mai importante jocuri ale mărcii, care au ajuns ulterior și pe PC (Steam and Epic Games Store).

Există și lucruri pentru cei mici

Cel mai mic din casă va găsi și un spațiu de divertisment pe PS4. Consola Sony oferă aventuri memorabile: Ratchet & Clank (aventură, luptă corp la persoana a treia și o secțiune vizuală care nu are de ce invidia filmele Pixar), Dreams (un „meta-joc” în care utilizatorii își creează propriile experiențe și și le împărtășesc pe un server în continuă creștere: practic un Roblox de la PlayStation), Little Big Planet 3 (un joc video care ne invită să rezolvăm puzzle-uri și să luptăm cu inamicii din desene animate într-o lume făcută din carton, frânghie, tempera și alte materiale de la lucru manual), Sackboy: A Big Adventure (cu același protagonist din Little Big Planet, este un joc de tip adventure, similar cu Mario Galaxy de la Nintendo).

Titluri de la terți, dar de top

Nu toate sunt jocuri exclusive, însă: PS4 este o consolă care și în zilele noastre poate oferi experiențe incredibile datorită unui catalog îmbogățit de terți, dar toate de prim nivel. Printre recomandările noastre se numără jocurile Control, Assassin’s Creed Valhalla, Wolfenstein: The New Colossus, Dishonored 2, Titanfall 2, Monster Hunter World, Control, Battlefield 1, Nier Automata, Red Dead Redemption 2, The Witcher 3 sau Metal Gear Solid V, printre multe, multe altele.