„A Little Chaos/Haos la Versailles”, în premieră în România din 1 mai

De: Nicoleta Nicolae / 28.04.2015, 20:00
Drama romantică "A Little Chaos/Haos la Versailles", cu Stanley Tucci şi Kate Winslet, va rula în cinematografele din România din 1 mai.
In 1682, Sabine De Barra (Kate Winslet), artista peisagista talentata primeste o invitatie neasteptata: este chemata la curtea regelui Ludovic al XIV-lea (Alan Rickman), unde urmeaza sa se faca selectia pentru cel care avea sa amenajeze gradinile principale ale noului palat al regelui Soare de la Versailles. Impresionat de ideile lui Sabine, renumitul artist peisagist André Le Notre (Matthias Schoenaerts) o alege pe aceasta, desi era femeie, in detrimentul altor candidati. Sub presiunea timpului, ea isi traseaza propriul ritm, iar Le Notre ajunge sa aprecieze “micul haos” care se declanseaza odata cu angajarea acesteia.
 
„A Little Chaos/Haos la Versailles” este o productie Lionsgate UK & BBC Films, in asociere cu LipSync Productions si Potboiler/The Bureau. 
 
Distributia „A Little Chaos/Haos la Versailles” e condusa de Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman si Stanley Tucci, alaturi de care ii regasim pe Helen McCrory, Steven Waddington, Jennifer Ehle. 
 
Castingul e realizat de Nina Gold si Robert Sterne. Make-up & hair designer e Ivana Primorac. Costumele sunt create de Joan Bergin. Muzica e compusa de Peter Gregson. Editor este Nicolas Gaster. Scenografia ii apartine lui James Merifield. Director de imagine este Ellen Kuras, ASC. Richard Hewitt este coproducer.