Actorul Peter O’Toole a murit!

De: Mioara Tronaru / 16.12.2013, 09:27

Actorul Peter O’Toole a murit!
Peter O’Toole a murit sâmbătă la vârsta de 81 de ani, la spitalul Wellington din Londra, unde fusese internat de ceva vreme.


 
Anunţul care a întristat milioane de fani a fost făcut de agentul său, care l-a descris pe Peter O’Toole ca fiind “un om unic în cel mai bun sens al cuvântului şi un gigant în domeniul său”. Peter  O’Toole a avut cancer la stomac în anii 1970, dar s-a vindecat  după ce a renunţat la alcool.

Actorul şi-a petrecut tinereţea în nordul Angliei. După liceu, a devenit jurnalist şi a lucrat pentru Serviciul de Comunicaţii din Marina Regală Britanică, înainte de a deveni actor. Abia apoi O’ Toole a urmat cursurile Academiei Regale de Arte Dramatice. A dat lovitura pe marele ecran cu filmul “Lawrence al Arabiei”, în regia lui David Lean. Peter O’Toole a fost nominalizat la premiile Oscar de opt ori pe parcursul carierei sale.
A câştigat patru Globuri de aur, un premiu Bafta, un premiu Emmy şi a primit din partea Academiei de Film Americane Oscarul onorific pentru întreaga cariera in anul 2003.

Ultimele filme în care a jucat Peter O’ Toole, “Katherine of Alexandria”, “Mary Mother of Christ” şi “For greater glory” se afla în prezent in etapa de post-producţie.