Actriţa Ada Condeescu, mama unui copil de 4 ani

Apropo.ro / 06.08.2014, 07:00
Actriţa Ada Condeescu, mama unui copil de 4 ani
La doar 26 de ani, actriţa Ada Condeescu joacă acum cel de-al şaselea rol principal din cariera ei, în filmul “Rumeno”, în regia lui Cătălin Mitulescu. După ce a fost studentă ambiţioasă în “Eu când vreau să fluier, fluier”, o tânără care întâlneşte prima dragoste în “Loverboy”,  personaj atemporal, diafan şi misterios în “Lupu” sau o lesbiană în “Love Island”, a venit timpul să joace o altă ipostază necunoscută, dar captivantă pentru ea.
„De data asta mă numesc Monica şi sunt mama unui copil de 4 ani, la doar 22 de ani. Încerc să mă reapropii de iubitul meu, să retrăiesc povestea care ne-a apropiat, să încercăm un nou început”, povesteşte actriţa Ada Condeescu, cea care îl are alături ca actor în rol principal masculin pe Alexandru Potoceanu.
 
Filmul, care este o nouă colaborare a Adei cu Strada Film, este despre cum poţi să-i ţii aproape pe oamenii pe care îi iubeşti şi despre cum o noapte plină este de fapt testul pentru o viaţă. 
 
Foto: PR
 
“Rumeno” este filmat mai mult noaptea, programul de filmare este în multe cazuri de la 6 seara la 6 dimineaţa, iar modul de lucru al echipei este unul atipic.
 
“Trebuie să mă simt noaptea ca ziua, să am energia pe care aş avea-o ziua, să arăt fresh, să mă pot concentra bine”, spune Ada, care şi-a schimbat stilul de viaţă pe perioada filmărilor la “Rumeno”, ca să poată rezista ritmului de filmare.
 
Nu mai mănâncă după ora 16.00 decât fructe, iar în timpul nopţii nu bea cafea, ci bea foarte multă apă plată, ca să nu i se facă somn, să reziste temperaturilor mari de afară şi să aibă energie. 
 
Foto: PR 
 
Una dintre condiţiile unui rol reuşit este chimia dintre actori, astfel că Ada a încercat să înveţe să fie mamă, pentru că relaţia dintre ea şi fiul ei din film de doar 4 ani să fie reală, autentică: “Am vorbit mult cu el, până am reuşit să ne înţelegem din priviri. Recunosc că am avut cu mine la filmări arsenalul de cărţi de poveşti pe care le aveam acasă din copilărie. sau despre un copil care mănâncă multe dulciuri şi nu se spală pe dinţi sunt doar două dintre mele. Am reuşit chiar şi să-l adorm pe micuţ”, spune cu mândrie actriţa. 
 
Foto: PR
 
Decorul filmului este construit de la zero, undeva în zona Colentina, de către Daniel Răduţă, care a semnat scenografia şi la Loverboy, iar Ada simte că acea casă s-a construit odată cu relaţia ei cu personajul pe care îl interpretează.
 
“Este foarte bine creat sentimentul de singurătate, prin scenografie. Monica, personajul meu, locuieşte într-o casă izolată, undeva lângă o cale ferată, iar înstrăinarea şi tristeţea pe care le simte sunt date şi de locaţia în care este nevoită să-şi ducă viaţa”, spune Ada.
 
Foto: PR
 
Filmul “Rumeno” este o co-producţie România-Suedia-Italia şi este unul dintre cele 15 proiecte europene selectate în prima ediţie a European Gap Financing Co-Production Market din cadrul festivalului de film de la Venezia, care va avea loc pe 29-30 august. 
 
Foto: PR
 
Ada Condeescu a debutat în filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”, în regia lui Florin Şerban, care a câştigat Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin 2010 şi a câştigat Premiul “The Heart of Sarajevo”, pentru cea mai bună actriţă în 2011, pentru rolul din Loverboy, regizat de Cătălin Mitulescu.
 
În vara lui 2014 se va lansa “Love Island”, regizat de Jasmila Zbanic (premiată cu Ursul de Aur, în 2006), la festivalurile de film de la Locarno şi de la Sarajevo, în care Ada joacă rolul unei lesbiene.