Actriţa Diane Keaton, răsplătită cu premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Zurich

Apropo.ro / 20.08.2014, 12:44
Actriţa Diane Keaton, răsplătită cu premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Zurich
La 68 de ani, actriţa americană Diane Keaton va primi distincţia Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia.
Acesta va avea loc în perioada 25 septembrie – 5 octombrie, iar Diane Keaton va primi premiul pentru întreaga carieră pe 1 octombrie. Printre actorii care au primit, în trecut, premiul Golden Icon se mai numără Hugh Jackman, Richard Gere şi Sean Penn, după cum scrie Mediafax.
 
În cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Zurich va fi proiectat cel mai recent film al actriţei, „And So It Goes”, o comedie romantică regizată de Rob Reiner, în care joacă alături de Michael Douglas.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Film de la Zurich va include, pentru prima dată, şi o serie de proiecţii de gală.
 
Astfel, vor fi proiectate, în premieră, filme precum „Manglehorn”, în regia lui David Gordon Green, „Birdman”, cel mai recent lungmetraj al regizorului Alejandro González Iñárritu, „My Old Lady”, de Israel Horovitz, documentarul „National Gallery”, al lui Frederick Wiseman, drama „The Cut”, a lui Fatih Akin, „Le Meraviglie”, realizat de Alice Rohrwacher, şi drama muzicală „Whiplash”, regizată de Damien Chazelle.