Ada Condeescu, pe scena Galei Premiilor Academiei Europene de Film din Letonia

Apropo.ro / 10.12.2014, 12:43
Ada Condeescu, pe scena Galei Premiilor Academiei Europene de Film din Letonia
Actriţa Ada Condeescu a fost invitată de Academia Europeană de Film să înmâneze un premiu la a 27-a ediţie a Galei Premiilor Europene de Film care va avea loc în Letonia, la Riga, în data de 13 decembrie.
Românca de 26 de ani care a jucat până acum roluri principale în 6 filme româneşti şi internaţionale de lungmetraj va sta la gală printre personalităţi grandioase ale lumii cinematografiei mondiale precum Charlotte Gainsbourg, Lars Von Trier, Tom Hardy, Marion Cotillar sau Steve McQueen, regizorul care a luat Oscar pentru filmul “12 ani de sclavie” şi care anul acesta va fi acum recompensat de către Academia Europeană de Film cu Premiul “European Achievement în World Cinema”. 
 
 
 
 
Ada Condeescu va înmâna premiul pentru cea mai bună imagine şi cel mai bun sunet şi îl va avea alături de ea pe scenă în acest demers pe actorul austriac Tobias Moretti, cel care a jucat rolul principal în The Dark Valley. “Am fost foarte onorată de această invitaţie. Sunt emoţionată că voi fi împreună cu cei mai importanţi regizori ai momentului şi cu actori minunaţi. Va fi o adevărată bucurie să fiu pe aceeaşi scenă cu vârfurile cinematografiei europene şi să fiu în preajma oamenilor pe care îi ador şi care m-au inspirat ani la rând prin filmele lor”, a declarat cu entuziasm tânăra actriţă româncă.
 
România a fost în lumina reflectoarelor la Gala Filmului European în 2010 când filmul “Eu când vreau să fluier, fluier” a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun film de debut”. Academia Europeană de Film organizează Gala Filmului European din 1988 şi premiază excelenţa în cinematografia europeană prin 10 categorii dintre care cea mai importantă este “Filmul Anului”. Gala din 13 decembrie de la Riga la care va participa şi actriţa Ada Condeescu va putea fi văzută în România, live, pe HBO.