Adriana Bahmuţeanu a fost interzisă la TV!

De: Cătălina Matei / 17.04.2013, 09:03

Adriana Bahmuţeanu a fost interzisă la TV!
Adriana Bahmuţeanu a primit o veste dură, după ce CNA a interzis, marţi, ca aceasta să mai apară pe post.


CNA a interzis difuzarea spotului care promoveaza tigaia Dry Cooker, pe posturile TV, considerând că acesta ar dezinforma publicul.

În urma unei sesizări primite de CNA cu privirile la greşelile gramaticale pe care protagonistele spotului le-ar face, Comitetul Etic al Consiliului Român pentru Publicitate (RAC) a decis ca: “în ceea ce priveşte prezenţa erorilor gramaticale (…), nu se încalcă Codul de Practică în Publicitate” elaborat de RAC.

Totuşi, Comitetul Etic al RAC a decis că afirmaţiile Adrianei Bahmuţeanu privind efectele tigaii Dry Cooker asupra sănătăţii încalcă acest Cod de Practică în Publicitate.

“De când folosesc tigaia Dry Cooker simt că am mai multă energie”, “parcă aş dărâma munţii cu tigaia Dry Cooker”, “sunt în formă doar cu tigaia Dry Cooker”, “Dry Cooker nu e o tigaie (…) e sănătatea copiilor mei”, sunt doar câteva dintre replicile pe care Bahmu le foloseste în spotul publicitar.

“Anuntăţorul trebuie să fie în măsură să probeze veridicitatea datelor, descrierilor, afirmaţiilor, ilustrărilor şi testimonialelor folosite în continuare. Probele trebuie să fie actuale, relevante şi documentate”, se arată în articolul 5.1 din Codul de Practică în Publicitate.