Al Pacino, premiat pentru întreaga activitate de British Film Institute

Apropo.ro / 26.09.2014, 10:56
Al Pacino, premiat pentru întreaga activitate de British Film Institute
Actorul american Al Pacino a fost premiat, ieri, pentru întreaga activitate de British Film Institute (BFI). El a devenit membru al prestigioasei organizaţii, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Londra şi a primit distincţia din partea preşedintelui BFI Greg Dyke.
Al Pacino, în vârstă de 74 de ani, s-a declarat „copleşit” de distincţia oferită, care, totodată, îi conferă titlul de membru al BFI, potrivit bbc.com.
 
„Oameni pe care i-am adorat au primit acest premiu. Sunt atât de recunoscător pentru acest lucru. Vă mulţumesc!”, a spus Pacino, după ce a primit distincţia din partea preşedintelui BFI, Greg Dyke.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Potrivit Mediafax, distincţia a mai fost acordată, în trecut, unor nume mari ale cinematografiei, precum Orson Welles, Judi Dench, Ken Loach şi Richard Attenborough.
 
În 2013, distincţia a fost acordată actorului britanic Christopher Lee.
 
Al Pacino, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în 1993, pentru rolul din „Parfum defemeie”, este celebru mai ales pentru rolurile din trilogia „Naşul / Godfather”, „Scarface” şi „După-amiază de câine/ Dog Day Afternoon”.