Alex Bogdan un monden mereu pe fază

Apropo.ro / 10.09.2013, 12:10
Alex Bogdan un monden mereu pe fază
Din 16 septembrie la Prima TV mondenul Alex Bogdan devine gazda emisiunii “Fii pe fază!”, un show de cultură generală cu premii în bani. Cum e postura de prezentator TV, ce gafe a făcut, dar şi cu ce vedetă pe care o parodiază în “Mondenii” ar vrea să stea la un spritz ne spune chiar el.

Cum ai ajuns de la atletism la actorie?

După atletism am dat la regie film şi am intrat. Îmi doream să fac filme cu poveste, să nu mă leg de comunism, aşa cum făceau cam toţi regizorii după 1989. Am stat două luni şi m-am transferat la actorie, pentru că aveam nevoie de ceva mai intens. Într-adevăr, tot cu litera A începe şi tot cu muncă multă se face.

Cât timp ai fost sportiv de performanţă?

Am început de la 7 ani să fac atletism, şi abia de la 14 ani am început s-o iau în serios. Cu un program strict şi cu 9 antrenamente pe săptămână. Pe scurt, cu sacrificii.

În gaşca de la „Mondenii” cum ai intrat?

Pe la petreceri mai imitam diverse personalităţi, şi când a plecat Bendeac, am auzit că se face casting pentru “Mondenii”. M-am dus, am fost penibil şi am implorat pentru a doua şansă. Am primit-o. Am stat o săptămână în casă şi am studiat câte 8 ore pe zi, fiecare personaj pe care urma să-l fac. M-am dus din nou la casting şi de-acolo a început cea mai frumoasă poveste din viaţa mea.

Ai avut ocazia, până acum, să te întâlneşti cu vedetele pe care le parodiezi în emisiunea de la Prima TV?

Din păcate sau din fericire, nu. Mi-aş dori din tot sufletul să mă întâlnesc cu cel mai sincer moldovean şi să stăm la un spritz.

Mai nou, te-ai făcut şi prezentator TV. Ce te-a atras la formatul „Fii pe fază!”?

Nu m-am făcut, încerc să mă fac. E un proces, începuturile sunt grele, dar cu multă muncă se ajunge departe. “Fii pe fază!” e foarte tare. E un concurs cu oameni şi mie îmi place că interacţionez pe bune şi neregizat cu români din toată ţara. E o bucurie enormă că pot să fac asta şi sper să iasă foarte bine.

În general, eşti un tip… pe fază?

Nu. Sunt cel mai împrăştiat om pe care îl cunosc. Recent mi-am pierdut telefonul şi mi s-a furat şi bicicleta. Cu bicicleta nu e vina mea neapărat, dar puteam să fiu mai prevăzător. În schimb, sunt pe fază la glume.

Care a fost cea mai mare gafă pe care ai comis-o până acum?

În emisiunea “Fii pe fază!” aveam o întrebare despre Harry Potter şi eu le-am spus concurenţilor: “Cum? N-aţi văzut Harry Potter? Nu pot să cred…” şi am făcut o scenă în faţa lor care era din “Lord of the rings”. A fost un moment extrem de penibil pentru mine. Mă rog, lumea s-a amuzat, deşi eu eram atât de sigur că fac ceea ce trebuie…

Cum arată viaţa dincolo de micul ecran? Eşti căsătorit, ai o iubită?

E liniştită, se împarte între şcoală, pentru că sunt în ultimul an la master la actorie în cadrul U.N.A.T.C., şi ocazionalele ieşiri la dans. Merg la film, la teatru. Sunt un om foarte dificil, aşa că sunt singur.

Care este cea mai mare distracţie pentru tine?

Să petrec timp cu prietenii mei şi să filmez la “Mondenii” şi la “Fii pe fază!”.

Ce crezi că n-ai putea face niciodată?

Să merg sau să prezint o emisiune de cancan cu vedete de carton. Şi cred că n-aş putea să zbor, dar eu încerc.

În ce alte proiecte (teatru, reclame etc.) mai eşti implicat?

Din toamnă mă puteţi vedea la U.N.A.T.C. în musicalul “Chicago”, regia Gelu Colceag. În rest, sunt destul de comod şi nu mă împart în mai multe părţi, pentru că îmi place să fac treabă bună unde mă duc.