Alexandru Iatan este al doilea fotbalist al Astrei care moare pe teren

Apropo.ro / 03.09.2009, 13:44
Alexandru Iatan este al doilea fotbalist al Astrei care moare pe teren
Portarul Alexandru Iatan este al doilea jucator al echipei Astra Ploiesti care moare pe terenul de fotbal.

Portarul Alexandru Iatan este al doilea jucator al echipei Astra Ploiesti care moare pe terenul de fotbal dupa ce, in urma cu zece ani, Stefan Vrabioru a decedat in timpul unei partide de fotbal disputate pe Stadionul Giulesti.

Portarul Alexandru Iatan, in varsta de 19 ani, a decedat, miercuri dupa-amiaza, in timpul unui antrenament cu echipa Dunarea Giurgiu, la care fusese imprumutat in aceasta saptamana, de la Astra Ploiesti.

"A plonjat, a aparat balonul, s-a ridicat dupa a doua minge sutata, a mai sarit de doua ori in poarta si dupa aia s-a prabusit. Era un copil talentat, noi doream sa-l folosim, sa apere meci de meci", a declarat antrenorul Marin Barbu.

Alti fotbalisti romani care au murit pe terenul de fotbal:

In 24 iulie 1999, jucatorul echipei Astra Ploiesti, Stefan Vrabioru (23 de ani), a decedat dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului Rapid – Astra, disputat pe stadionul Giulesti. Vrabioru a fost introdus in teren in minutul 57 al jocului si la numai 13 minute a cazut la mijlocul terenului, fiind apoi transportat la Spitalul de Urgenta din Bucuresti, unde a fost constatat decesul.

Jucătorul echipei Astra Ploiești

Stefan Vrabioru

In Romania, sirul fotbalistilor care au murit pe gazon a fost deschis, in anul 1963, de petrolistul Constantin Tabarcea (26 de ani), care, in minutul 16 al meciului Petrolul – Dinamo, a cazut pe gazon. Investigatiile medicale au aratat ca decesul fotbalistului ploiestean a fost provocat de glanda timus, o glanda care functiona, desi ar fi trebuit sa dispara din organism la 16 ani.

Un alt caz care a cutremurat lumea fotbalistica a fost cel al internationalului roman Michael Klein (33 de ani). In data de 2 februarie 1993, Klein, care avea la activ 90 de selectii in nationala "tricolora", a murit in timpul unui antrenament in sala de forta a formatiei germane Bayer Uerdingen.

In timpul meciului amical de fotbal SN Oltenita – Dinamo Bucuresti, desfasurat, in 5 octombrie 2000, la Oltenita, jucatorul dinamovist Catalin Hildan, 24 de ani, a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia a decedat. La un moment dat, Hildan a dus mana la cap si a cazut pe teren fara sa fie lovit.

Catalin Haldan

 

Vezi ce alti fotbalisti au decedat pe terenul de fotbal, pe SportLaMinut.ro

Sursa foto: MediafaxFoto