Ana Ularu, rol inedit în cel mai nou spectacol al lui Andrei Şerban, “Omul cel bun din Seciuan”

Redacția / 22.07.2014, 15:16
Ana Ularu, rol inedit în cel mai nou spectacol al lui Andrei Şerban, “Omul cel bun din Seciuan”
Actriţa Ana Ularu are rolul principal în spectacolul “Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Andrei Şerban. Ana joacă rolul lui ShenTe, o prostituată care primeşte şi are grijă de nişte oaspeţi, fără să le bănuiască identitatea de zeităţi.
Ana Ularu are rolul principal în spectacolul “Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Andrei Şerban, după un text de Bertolt Brecht, piesă care va avea premiera oficială la Teatrul Bulandra în stagiunea din toamnă. Până atunci, o puteţi vedea în piesa “În parc”, în regia lui Radu Iacoban, vinerea aceasta, 25 iulie, de la ora 22, şi joia viitoare, pe 31 iulie, de ora 21:30, la Godot Café-Teatru.
 
Foto: Mihaela Petre
 
După 46 de ani, Andrei Şerban îl va aduce din nou pe “Omul cel bun din Seciuan” pe o scena românească, într-un context geopolitic asemănător: dacă în 1968 intrau tancurile sovietice înPraga, acum fierbe Ucraina vecină.
 
Rolul cel bun din Seciuan
 
Ana Ularu joacă rolul lui ShenTe, o prostituată care primeşte şi are grijă de nişte oaspeţi, fără să le bănuiască identitatea de zeităţi. “ShenTe e un om bun”, spune Ularu, “dar împovărat de zei cu responsabilitatea de a > un cer care se năruie prin bunătatea ei. Dacă ea nu reuşeşte să fie cel mai bun, darnic, altruist om, credinţa umanităţii în zei piere. Aşa că poate supravieţui doar dedublându-se. Alter-ego-ul pe care şi-l creează e întruchiparea pragmatismului aproape canibalistic, figurative vorbind, al cruzimii. Tema e uriaşă…”
 
Urgent, un taxi pentru Bulandra!
 
Actriţa Ana Ularu povesteşte cum a primit acest rol: “A fost un moment neaşteptat. Radu Iacoban era la probă şi domnul Andrei Şerban l-aîntrebat cu cine a făcut spectacole ca regizor şi dramaturg. Radu şi-a numit distribuţiile iar la numele meu a urmat o mică exclamaţie. Mai dădusem o audiţie în urmă cu 3-4 ani pentru un spectacol de-al domnului Şerban… mă ţinea minte probabil. Aşa că, două minute şi un telefon mai târziu mă îmbrăcam frenetic, cu oja neuscată pe mâini şi alergam după un taxi ca să ma aducă la Bulandra.”
 
Foto: Mihaela Petre
 
Ana spune că la probă s-a simţit foarte bine: “Doza de > mi-a facut bine. Nu apucasem să dezvolt emoţii sau să cerebralizez prea tare întâlnirea, mi-a dat exact indicaţiile, cu verb şi vector de care aveam nevoie, indicaţii pe care prea puţini regizori ştiu să le dea şi să fie trăgaci pentru imaginaţia actorului. Mi-am câştigat dreptul la a doua rundă de audiţii. Acolo am mers cu emoţii, daruite, că de data asta a fost să fie. Şi mă bucur enorm, sunt mândră şi flatată şi îmi iubesc rolul şi spectacolul! Am învăţat mult şi am avut o întâlnire excelentă!”
 
Foto: Mihaela Petre
 
Spectacolul este trecut ca fiind “interzis publicului sub 16 ani”. Actriţa din rolul principal este de părere că din cauza cruzimii, a sacrificiului, a luptei pentru supravieţuire. “Nu e nimic indecent, în sensul acceptat cotidian”, spune Ana Ularu. “Sunt însă şi teme mult mai profunde, puternice şi poate înspăimântătoare. Sub forma unei comedii pe alocuri, musical în alte părţi, cu energia unui concert rock”.