Ana Ularu, rol principal în “Index Zero”, SF-ul care a avut premiera la Roma

Apropo.ro / 03.11.2014, 12:56
Ana Ularu, rol principal în “Index Zero”, SF-ul care a avut premiera la Roma
Ana Ularu are rolul principal în SF-ul "Index Zero" (2014), alături de Simon Merrells, în regia italianului Lorenzo Sportiello.
Actriţa a fost zilele trecute alături de echipa filmului la premiera mondială din cadrul Festivalului Internaţional de la Roma, de vineri, 24 octombrie.
 
Evenimentul a avut loc la o săptămână după ce Ana s-a întors de la premiera londoneză a lungmetrajului “Serena”, regizat de deţinătoarea unui Oscarului, Susanne Bier, unde joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence.
 
 
Ana Ularu: “Experienţa Roma – “Index Zero”, una dintre cele mai fericite din viaţa mea!”
 
 
“Premiera de la Roma a fost un succes uriaş”, ne-a spus Ana Ularu, de curând întoarsă din Italia. “Mai existase o proiecţie cu o seară în urmă şi publicul era deja cât se poate de entuziasmat. La fel şi presa, intervievatorii cu care ne-am întâlnit înainte de premiera oficială erau extrem de entuziasmaţi, iar noi nu văzuserăm filmul încă. A fost un moment sublim, când a început să curgă genericul de final au început aplauze şi urale ca la un concert rock, s-a aprins un spot pe rândul echipei, eu plângeam în hohote de emoţie şi bucurie, ne îmbrăţişam între noi, iar publicul ţipa în continuare!” 
 
Trei proiecţii din patru ale filmului “Index Zero” la Festivalul Internaţional de Film de la Roma au fost sold out. “La ultima vizionare, împreună cu regizorul Lorenzo şi partenerul meu din film, Simon Merrells, am rămas şi am fost felicitaţi de 300 de oameni care ieşeau lăcrimând, ne îmbraţişau, îşi făceau poze cu noi şi ne spuneau că Italia nu a mai văzut de mult asemenea film. Succes total! Experienţa Roma a fost una dintre cele mai fericite din viaţa mea! Răspunsul publicului a fost cel mai frumos cadou după toată munca noastră!”
 
e o poveste de dragoste în mijlocul unei Europe foarte greu încercate economic, sterile, neprietenoase şi ierarhizate urât”, descrie filmul Ana Ularu.
 
“Aceste două personaje, Kurt (Simon Merrels) şi Eve (Ana Ularu), sunt oameni în mod esenţial şi se iubesc în cel mai adevărat şi necomplicat sens al verbului. De asemenea, e şi o metaforă asupra ordinii sociale, a urii faţă de ce e străin şi incontrolabil, a imigrării”.
 
 
Foto: Mediafax Foto – Raul Stef
 
 
“Index Zero”, care a rulat în secţiunea “Perspective”, reprezintă debutul în lungmetraj al tânărului regizor Lorenzo Sportiello şi a fost declarat proiect de interes cultural naţional de către Ministerul Culturii din Italia. Pe lângă regie, Sportiello cosemnează scenariul, coloana sonoră şi efectele vizuale ale producţiei.
 
La Roma, Ana Ularu a fost rock star pe covorul roşu într-o rochie semnată Maria Lucia Hohan, şi a purtat pantofi creaţi de Mihaela Glăvan.
 
Printre vedetele ale căror filme noi au fost proiectate la Festivalului de la Roma (16-25 octombrie) s-au numărat Clive Owen (cu miniseria “The Knick, în regia lui Steven Soderberg), Richard Gere (cu “Time out of Mind”), Kevin Costner (cu “Black and White”), Guillaume Canet (“La prochaine fois, je viserai le Coeur”).
 
Între timp, pe Ana Ularu o puteţi vedea LIVE miercurea aceasta, 5 noiembrie, la Godot Cafe-Teatru , în spectacolul “În parc”, alături de Istvan Teglas. “În parc” este o piesă în două personaje în regia şi după un scenariu de Radu Iacoban.
 
 
Despre „Index Zero” şi Ana Ularu
 
 
Ana Ularu s-a intersectat cu proiectul “Index Zero” în urmă cu doi ani, la recomandarea lui Mario Zanot, un specialist în efecte vizuale alături de care a lucrat la filmul “Diaz: Don’t Clean Up This Blood “(2012), în regia lui Daniele Vicari. Zanot a recomandat-o pe Ana regizorului italian Sportiello. “Am citit scenariul, mi-a plăcut enorm, apoi am zburat la Roma pentru câteva ore să dau proba. Pe care, din fericire, am luat-o.”
 
“Index Zero” a fost filmat în diverse locaţii din Bulgaria, la Uzinele Kremikovtsi, de lângă Sofia, în zona Plovdiv şi în alte locuri despre care Ana spune că “arătau ca lovite de apocalipsă”.
 
Filmul este jucat în limba engleză şi are durata de 84 de minute.
 
“Index Zero” nu are deocamdată un distribuitor român, însă producătorii doresc ca filmul să ruleze în curând şi în cinematografele din ţara noastră.