Anca Serea îşi răsfaţă iubitul cu supă cu tăiţei

Apropo.ro / 25.10.2011, 11:52
Anca Serea îşi răsfaţă iubitul cu supă cu tăiţei
Mamă a doi copii, Anca Serea are o siluetă de invidiată. Chiar şi atunci când pregăteşte sarmale, Anca foloseşte carne de curcan, iar pe iubitul ei, Adi Sînă de la Akcent, îl ”răsfaţă” cu o supă de pui cu tăiţei.

De câte ori are timp, Anca Serea găteşte cu mare drag mai ales pentru cei doi copii ai săi, care au un meniu bine stabilit. „De regulă, felul întâi constă în supă sau ciorbiţă şi felul doi este compus din peşte, paste sau grătar”, ne spune vedeta Prima TV. Cât despre desertul preferat al juniorilor, David preferă crema de zahăr ars, iar Sara – îngheţata.

În schimb, mămica lor nu este la fel de mult atrasă de dulciuri: „Adevărul este că m-am educat să mănânc sănătos şi să am mese regulate. Evit grăsimile şi sunt extrem de norocoasă pentru că nu-mi plac dulciurile. În general, gătesc mâncaruri sănătoase, felul meu preferat fiind legumele julien cu curcan la cuptor şi somonul cu orez”. Iar din frigider nu-i lipsesc niciodată laptele de capră, ouăle biologice, carnea de curcan, brânza şi iaurturile de capră şi, bineînţeles, legumele proaspete. Cât despre dragostea care trece prin stomac, Anca reuşeşte să-şi cucerească iubitul cu o supă: „Adi nu spune niciodată supei de pui cu tăiţei, pe care i-o prepar destul de des”. Moldoveancă de origine, bruneta de la Prima TV ne-a dezvăluit o reţetă de sarmale, însă cu carne de curcan.
Cătălina Matei


Sărmăluţe cu carne de curcan

Ingrediente: varză murată, carne tocată de curcan, orez biologic, morcov, piper, cimbru, foi de dafin, sare după gust, sos de roşii.
Mod de preparare:
Se dă carnea prin maşina de tocat (sita mijlocie), se amestecă cu orezul spălat cu apă rece, cu sare, piper şi cimbru. Separat, se aleg foile de varză (fără rupturi), se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Apoi se toacă subţire, frunzele de varză rămase. Din compoziţia de carne pregătită se fac sarmalele. Astfel, se ia foaia de varză, în mijlocul ei se pune puţin din compoziţia de carne (de marimea unei nuci), se împachetează în formă de sul, iar capetele sulului se introduc cu degetul înăuntru, obţinându-se forma de sarma. Pe fundul unei cratiţe se toarnă puţin ulei, se pune un strat de varză tocată şi se aşează sarmalele. Pe deasupra se pune restul de piper, cimbru, foile de dafin şi se acoperă cu apa amestecată cu sos de roşii. Se lasă la fiert la foc mai întâi tare, până fierbe apa, şi apoi mic, sub capac, până fierbe orezul cca 1 oră, apa scăzând la jumătate. Se pune apoi cratiţa la cuptor, la foc potrivit, până scade apa şi se rumenesc sarmalele, încă 30-60 de minute.