Andreea Braşovean, cadouri personalizate şi un meniu special de Crăciun

De: Nicoleta Nicolae / 25.12.2013, 09:00
Andreea Braşovean, cadouri personalizate şi un meniu special de Crăciun
Corespondentul PRO TV ne-a dezvăluit planurile sale pentru această perioadă.

 

Unde vei petrece Crăciunul anul acesta?

Anul acesta, sărbătorile mă vor prinde în redacţia Ştirilor PRO TV. Voi fi la muncă şi voi petrece alături de colegi. Chiar dacă acasă, în Ardeal, Crăciunul are un farmec aparte, nu-mi pare rău că voi fi în Bucureşti. Avem câteva tradiţii pe care le respectăm, cu colegii care mi-au devenit şi prieteni. Fiecare aduce bunătăţi de acasă, iar „Secret Santa” este obiceiul care ne place cel mai tare. Extragem biletele cu numele unui coleg, iar apoi Moşul ne face o vizită sub brad. Cel mai interesant este să descoperi cine ţi-a facut cadoul, nu neapărat ce ai primit. 

Ai pregătit cadourile pentru cei dragi?

Am început să arunc câte o privire prin vitrinele magazinelor, dar deocamdată nu m-am hotărât. Îmi place să dăruiesc, iar cadourile prefer să fie personalizate. Pun suflet şi am emoţii până când văd reacţia persoanei care a primit cadoul ales de mine.   

Ce anume se regăseşte pe lista moşului anul acesta?

Nu am făcut nicio listă, nu am trimis nicio scrisoare şi nu vreau decât sănătate pentru familie, prieteni şi pentru mine. Nu am nevoie de lucruri materiale. Am primit o lecţie de la un băieţel de numai cinci ani, care este bolnăvior, trăieste de cateva luni în spital şi tot acolo isi va petrece şi sărbătorile. Mi-a spus ca vrea că Moş Crăciun să ducă toate jucăriile fratelui sau mai mare, iar lui să- i dea sănătate. Cand un suflet atat de mic îţi dă o lecţie atât de importanta, îţi dai seama cât de superficial gândeşti câteodată si cat de putin apreciezi ceea ce ai. O să pun totuşi o vorba la Moş pentru un elicopter cu telecomanda :).

Care este cea mai dragă amintire a ta din copilărie legată de Crăciun?

Ador sărbătorile de iarnă şi tot ceea ce înseamnă spiritul Crăciunului. Îmi placea să împodobesc bradul şi colindăm împreună cu sora mea în jurul lui. Părinţii ne lăsau pe noi să- l ornăm aşa cum ne placea, cu ghirlande din hârtie făcute de noi la grădiniţă. E drept că spargeam câte un glob, două, trei pe sezon, dar nu ne certau. Iar când venea rândul bomboanelor, de cele mai multe ori ajungeau doar ambalajele pe brad. În afara de asta, îmi amintesc cu drag ca într-un an am mers la colindat la un unchi şi la o mătuşă care ne aşteptau cu Mos Crăciun, care avea sacul plin de cadouri. Mosul era improvizat dintr-un capot lung rosu cu o oala pe post de burta, iar barba o avea facuta din vata. La câte de multe poezii i-am spus, părea autentic.  

Ce tradiţii urmezi în fiecare an?

Sunt trei obiceiuri importante.  Eu aleg bradul, ornamentele şi îl împodobesc. În Târgu Mureş m-am obişnuit să merg la colindat, aşa că e o tradiţie pe care încerc să o respect oriunde aş fi. Să nu uităm ca, de fapt, Crăciunul nu înseamnă doar mese îmbelsugate şi cadouri. Este o zi specială în care sărbătorim naşterea Lui Iisus. Îmi place să merg la biserică. Dacă nu fac asta, parca am aşteptat degeaba Crăciunul.

Cum va arăta meniul de Crăciun?

În ultimii doi ani am am descoperit că mă pricep să fac sarmale, aşa că voi face şi anul acesta. Şi pentru că mie îmi plac dulciurile, voi face şi ciocolata de casa, cu nuci şi stafide, delicioasă! Restul alimentelor le voi cumpara.

Dar de Revelion, unde vei petrece?

Nu pun mare preţ pe Revelion, dar îmi place ca în noaptea dintre ani să fiu alaturi de cei dragi. Înca nu am stabilit nimic sigur, dar sper să fiu alaturi de cele două fine ale mele care au doi ani, respectiv un an şi jumatate, prietenii dragi din Cluj şi cei doi catei ai mei. Oriunde vom fi, ne vom simti bine împreună.