Angelina Jolie vrea cetăţenie namibiană

De: Cătălina Matei / 20.06.2014, 10:13
Angelina Jolie vrea cetăţenie namibiană
Actriţa americană a primit, de curând, titlul Honorary Dame în Marea Britanie, însă nu îl poate folosi. Pentru a beneficia de avantajele statutuuli de "Dame", varinata feminina a titlului de Cavaler, Angelina Jolie a fost sfătuită să devină cetăţean al Namibiei, care face parte din Commonwealth (Comunitatea Naţiunilor), alcătuită din 53 de state membre independente.

„Angelina a fost uluită când a fost ridicată la rangul de Dame şi crede că acest lucru va acorda importanţă activităţii sale umanitare. Treptat, se va concentra din ce în ce mai puţin pe actorie şi va pune accentul pe problemele globale, iar (acest titlu, n.r.) o va ajuta să se desprindă de Hollywood”, a declarat o sursă pentru ziarul The Sun, după cum informează Mediafax.

Actriţa a primit titlul de Honorary Dame, varianta feminină a titlui de Cavaler, în semn de recunoaştere a implicării sale în campania de prevenire a violenţei sexuale (PVSI) şi împotriva folosirii violului ca armă de război. Pentru a putea beneficia de acest titlu, Angelina trebuie să devină cetăţean al Namibiei, care face parte din Commonwealth (Comunitatea Naţiunilor), alcătuită din 53 de state membre independente care au făcut parte, iniţial,din Imperiul Britanic.

Namibia nu este o alegere întâmplătoare, căci Angelina Jolie are legături strânse cu Namibia deoarece, în această ţară africană, actriţa a născut-o pe Shiloh, în 2006, primul ei copil biologic cu Brad Pitt. De altfel, puştoaica este considerată cetăţean namibian şi are paşaport emis de autorităţile din Namibia.

Foto: Hepta