ANM: Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol miercuri și joi

Apropo.ro / 28.01.2014, 10:46
ANM: Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol miercuri și joi
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol valabilă de miercuri de la ora 06:00 până joi la ora 10:00 în mai multe județe din țară.

De miercuri de la ora 06:00 până la ora 23:00 în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și centrul Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50…55 km/h, temporar viscolind și troienind zăpada.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60…70 km/h, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea vor fi rafale de peste 70…80 km/h. Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi și lapovițe și se va depune polei.

meteo

De miercuri de la ora 23:00 până joi la ora 10:00, local în jumătatea vestică a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, precum și în centrul Moldovei, va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală  50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

Viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde viteza vântului la rafală va depăși temporar 60…70km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă.

meteo

În cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul țării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la  40…50 km/h), viscolind și spulberând zăpada deja depusă.

Joi și vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice și centrale, cu precădere dimineața și noaptea.