Bendeac îl joacă pe Dinescu la „Politică şi delicateţuri”

Apropo.ro / 20.12.2014, 06:00
Bendeac îl joacă pe Dinescu la
În contrapartidă, poetul îi serveşte actorului un... „cappuccino de hribi” în ediţia din 21 decembrie a emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, difuzată de la ora 15.25.
Foto: TVR
 
Mircea Dinescu se află duminică, 21 decembrie, la Politică şi delicateţuri, faţă în faţă cu un personaj care îl cunoaşte… ca pe buzunarul lui! Actorul Mihai Bendeac îl înâlneşte pentru prima dată pe Mircea Dinescu, cel pe care îl imită constant în emisiunile sale de umor. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.25, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.
 
 
Foto: TVR
 
Încântat de evervescenţa şi talentul invitatului său, Dinescu mărturiseşte că nu s-a supărat, ci chiar l-a amuzat faptul că a devenit unul dintre personajele actorului: „Bendeac este un creator, puţini actori români ştiu să creeze personaje, pentru asta îţi trebuie imaginaţie şi inteligenţă artistică”, susţine poetul.
 
Drept urmare, îi găteşte invitatului său mâcare de măcriş şi un… „cappuccino de hribi”, adică o cremă fină de ciuperci, făcută cu lapte şi smântână dulce, în care, spre dezamăgirea şi amuzamentul lui Bendeac, nu pune şi zeamă de portocală… Bendeac îl asistă atent în timpul preparării bucatelor, gustă din celebra dulceaţă de ardei iute şi nu se poate abţine să nu îl imite din nou, spre deliciul gazdei sale. 
 
 
Foto: TVR
 
În cramă, cei doi ascultă muzica lăutărească a profesorului de fizică Nelu Greblă, iar Dinescu îşi amiteşte de momentele fierbiniţi din decembrie ‘89 şi îi povesteşte tânărului său invitat lucruri neştiute despre acele zile. 
 
Mihai Bendeac s-a născut pe 16 februarie 1983 la Bucureşti. În anul 2005, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie, clasa prof. univ. dr. Gelu Colceag. După absolvirea facultăţii, a avut câteva roluri însemnate în teatru, printre care: Patrick Bennet în „Lady Di” de Tomislav Zajec, regia Andreea Vulpe, Orsino în „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, regia Gelu Colceag, Vic Jonhson în „Bani din cer” de Ray Cooney, regia Horaţiu Mălăele, Locotenentul în „Pălăria” de Labiche, regia Horaţiu Mălăele, Brindsley Miller în „Comedie neagră” de Peter Shaffer, regia Alex Mihail, Proteus în „Doi tineri din Verona” de Shakespeare, regia Felix Alexa, Regele Peter în „Leonce şi Lena” de G. Buckner, regia Horaţiu Mălăele. A cochetat şi cu marele ecran, apărând în producţii ca „Milionari de weekend”, „Fix alert”, „Eminescu vs Eminem”, „Restul e tăcere” şi „Supravieţuitorul”. A obţinut premii importante, ca: Premiul special al juriului „Gala Absolvenţilor 2005″, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar la Festivalul de Teatru Clasic Arad 2005, Cel mai bun actor într-un rol principal la Festivalul „Hyperion” în 2005 şi 2006, Premiul APTR pentru cel mai bun pamflet.
Mihai Bendeac s-a făcut cunoscut în televiziune datorită apariţiilor lui în serialul tv „Mondenii”, precum şi în emisiunile „iComedy”, „Jurnalul unui burlac”, „În puii mei”.