„Birdman”, premiul pentru cel mai bun film de la Sindicatul producătorilor americani

De: Nicoleta Nicolae / 26.01.2015, 06:00
"Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", de Alejandro González Iñárritu, a primit premiul pentru cel mai bun film din partea Sindicatului producătorilor americani (Producers Guild of America, PGA), a cărui a 26-a gală a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, transmite Reuters, citată de Mediafax.ro.

Această dramă cu accente comice, regizată de cineastul mexican Alejandro Gonzalez Iñárritu, despre un fost actor din filme cu supereroi care vrea să regăsească gloria de odinioară cu ajutorul unui spectacol de teatru, este considerată unul dintre marii favoriţi la premiile Oscar 2015, care vor fi decernate pe 22 februarie.

VEZI AICI SYNOPSIS, FOTO & TRAILER

 „Birdman” a fost nominalizat la nouă premii Oscar, printre care cele pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor în rol principal (Michael Keaton).

De altfel, mulţi dintre cei aproximativ 6.700 de membri ai Sindicatului producătorilor americani fac parte şi din Academia de film americană, organizaţia care acordă premiile Oscar, iar preferinţele lor reprezintă un indicator viabil în cursa pentru obţinerea acestor statuete.

„Birdman” a fost deja recompensat cu Gotham Independent Award pentru cel mai bun film pe 2014!

Mai multe detalii, pe Mediafax.ro