„Boicotăm filmul Exodus” o nouă revoltă pe reţelele sociale (Video)

Apropo.ro / 07.12.2014, 15:00
Chiar dacă e inspirat dintr-o poveste din Vechiul Testament, filmul "Exodus:Gods and Kings" nu pare să aibă parte de binecuvântări divine. Pe platforma Twitter, se aude tot mai des îndemnul de a boicota filmul lui Ridley Scott pe motiv că promovează discriminarea rasială.
Întreaga controversă legată de filmul lui Ridley Scott porneşte de la câteva afirmaţii ale regizorului Ridley Scott, dar şi ale actorului din rolul principal, Christian Bale care au încercat să detalieze de ce în rolurile principale din acest film au fost aleşi actori albi şi nu actori de culoare, aşa cum au fost adevăraţii egipteni. Practic, Ridley Scott a afirmat că succesul filmului nu putea fi garantat cu un nume „Mohamed, sau aşa ceva” şi că era imperativ că rolurile principale să fie jucate de actori de categorie. 
  
Această afirmaţie i-a nemulţumit pe activiştii care luptă împotrivă discriminărilor, susţinând că regizorul nu face altceva decât să menţină un sistem rasist, sexist şi îndreptat împotrivă diversităţii în filmele hollywoodiene. În toată această controversă, n-a fost de ajutor nici Christian Bale care a afirmat că „Moise, probabil, a fost un schizofrenic, unul din cei mai barbari eroi din istorie”. 
 
 
 
 
În mijlocul acestor declaraţii controversate s-a născut ideea unui boicot care a prins tot mai mult curaj pe platforma Twitter unde se foloseşte hashtag-ul #BoycottExodusMovie. 
  
În România, filmul va avea premiera pe data de 12 decembrie 2014.