Bruce Willis – ostatic al filmelor de acțiune?

Apropo.ro / 30.07.2005, 13:21
Bruce Willis - ostatic al filmelor de acțiune?
În 2001, a jurat pe ce are mai sfânt ca nu va mai aparea niciodata într-un film de acțiune. Dar lui Bruce Willis îi e dificil sa scape de reputația de cel mai de succes star al genului. Cu "Hostage", se întoarce la ce știe el sa faca mai bine. Și ne demonstreaza ca


În 2001, a jurat pe ce are mai sfânt ca nu va mai aparea niciodata într-un film de acțiune. Dar lui Bruce Willis îi e dificil sa scape de reputația de cel mai de succes star al genului. Cu „Hostage”, se întoarce la ce știe el sa faca mai bine. Și ne demonstreaza ca și la 50 de ani ramâne la fel de greu de ucis.

Într-adevar, de la „Die Hard”, primul sau hit cinematografic major, mulți dintre noi nu mai pot urmari pe ecran o explozie pulverizatoare fara sa și-l imagineze pe Bruce însângerat, într-o vesta alba, zburând prin aer și agitând frenetic din brațe. Pur și simplu, e prea bun la treaba asta. Dar nu numai la atât – el e și cântareț, proprietar de restaurante și comic înzestrat. Cariera sa e detonanta, dar nu se reduce doar la explozii.

Noul film al lui Bruce Willis, intitulat „Hostage” („Ostaticul” – premiera 5 august și la Cinema Pro), în care interpreteaza un negociator din cadrul poliției care trebuie sa salveze doua familii – dintre care una a sa – de niște huligani amenințatori, pare sa împrumunte multe dintre elemente cheie ale celebrelor sale pelicule.

Așa cum spun deja legendele, Willis a salvat pentru prima data ostatici în 1988, în „Die Hard”, și apoi în alte doua sequel-uri.

Nu e nici prima data când protejeaza un baiețel. A mai facut-o și în faimosul „Al șaselea simț”. Și a mai fost ras în cap și înainte, pentru „Twelve Monkeys” („Armata celor douasprezece maimuțe”).

Actorul, care anul acesta a împlinit 50 de ani, pare a se întoarce pe teritorii mai sigure, dupa 5 ani fara nici un impact la box office. Ultimul sau hit a fost comedia din 2000 „The Whole Nine Yards” („Cat îmi dai ca sa te împușc?”). Planuiește chiar un al patrulea „Die Hard”.

Chiar daca eroul seriei „Die Hard”, John McClane, a devenit un simbol al genului action, o privire mai atenta asupra carierei lui Willis ne releveaza un lucru surprinzator: cele mai mari succese ale sale i le-au adus alegerile riscante, rolurile care, aparent, nu i se potriveau.

La urma urmei, cine ar fi crezut ca starul comic al ușurelului serial de televiziune „Moonlighting” va excela ca erou de acțiune? Cine s-ar fi gândit ca, o data instaurat ca rege al blockbuster-urilor de mare buget, va putea straluci într-o partitura introvertita dintr-un film low-budget („Pulp Fiction”, 1994)? Cine ar fi spus ca e capabil sa fie punctul de echilibru al unui horror psihologic („Al șaselea simț”) și ca îl va transforma într-unul dintre cele mai mari hit-uri de box-office ale tuturor timpurilor? Cine ar fi crezut ca e în stare sa întoarca spatele tuturor acestor experiențe și sa-și autoparodieze imaginea de dur în „Cat îmi dai ca sa te împușc”?

Devenit faimos, la început, doar pentru zâmbetul sau malițios, Willis și-a facut un obicei din a surprinde cinefilii cu versatilitatea sa. Dupa „Hostage”, îl vom vedea, alaturi de un cast fulminant, în „Sin City”, un festin vizual inovator inspirat de o banda desenata.

Cea mai mare vitejie a lui Willis e faptul ca nu se teme de Hollywood și de rolurile stereotipe în care acesta vrea sa-l înghesuie: el va gasi mereu oportunitați pentru a-și extinde talentul…

Afla mai multe despre Bruce Willis numai din

Tags: