byron semnează coloana sonoră a serialului “Rămâi cu mine”

De: Mioara Tronaru / 21.11.2013, 11:09
byron semnează coloana sonoră a serialului “Rămâi cu mine”
Pentru noul serial produs de HBO Europe în România, “Rămâi cu mine”, byron, sub coordonarea producătorului muzical Adam Balazs, a compus peste zece piese originale, menite să însoţească şi să susţină poveştile prezentate de-a lungul celor 13 episoade.

Pornind de la scenariul serialului, byron, trupa de rock alternativ, ce îi are în componenţă pe Dan Byron (voce, chitară acustică, flaut), 6fingers (clape, chitară acustică, voce), Laszlo Demeter (bass) şi Dan Georgescu (tobe), a compus piese originale, în limba română, şi tranziţiile muzicale pentru cel mai nou serial HBO.

“Colaborarea cu o trupă de alternative rock pentru o coloană sonoră este o premieră pentru piaţa de televiziune din România şi considerăm că a fost o alegere foarte potrivită. Muzica pe care au creat-o cei de la byron pentru completează cu succes poveştile intense şi se adaugă listei de argumente care fac din noua producţie HBO un serial ce nu trebuie ratat”, spune Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România.

“A fost o provocare să facem parte din acest proiect şi suntem recunoscători celor de la HBO pentru oportunitate. Pentru noi a reprezentat pe multe planuri un nou mod de a face lucrurile – de exemplu, e prima oară când compunem direct în limba româna. Apoi, a fost o plăcere să lucrăm alături de Adam, un profesionist de la care am învăţat foarte multe – muzica de film este o lume nouă pentru noi şi ne bucurăm că l-am avut alături în această experienţă”, spune Dan Byron.

Pentru piesa de pe generic, Melancolic, a fost realizat şi un videoclip filmat în centrul Bucureştiului, ce conţine şi scene din film. În clipul produs de Freealize (Ileana Cecanu), alături de membrii trupei byron, apar şi câţiva dintre actorii din rolurile principale din serialul “Rămâi cu mine”. Producătorul Adam Balazs a coordonat de-a lungul carierei sale muzica pentru producţii precum: “The Butterfly Effect 3”, “El Camino”, “The Elephant King” sau documentarul “Born and bred”. Înregistrările pieselor s-au desfăşurat în studioul Real Sound & Vision, avându-l ca inginer de sunet pe Victor Panfilov.

Primele două episoade ale serialului original HBO “Rămâi cu mine” vor fi difuzate în premieră şi în exclusivitate în data de 1 decembrie, de la ora 20:00, numai la HBO.