California DreaminÂ’

Apropo.ro / 02.06.2007, 00:37
California DreaminÂ’
Am iesit acum vreo jumaÂ’ de ora din CinemaPro. Am fost la premiera. Si inca mi-e rusine ca sunt romanca. Si mi-e si mai rusine gandindu-ma la premiul pe care filmul l-a luat. Sper ca toti sa creada ca filmul este o parodie dupa viata romanilor. Pacat ca nu este! Nu ma intelegeti gresit!


Am iesit acum vreo jumaÂ’ de ora din CinemaPro. Am fost la premiera. Si inca mi-e rusine ca sunt romanca. Si mi-e si mai rusine gandindu-ma la premiul pe care filmul l-a luat. Sper ca toti sa creada ca filmul este o parodie dupa viata romanilor. Pacat ca nu este!

Nu ma intelegeti gresit! FILMUL ESTE GENIAL! Emana adevar in fiecare replica, in fiecare gest si in fiecare imagine. Este mai bun decat Filantropica. Mult mai bun!

Tot ce ai vazut in jur si te-a deranjat la compatriotii tai e in film. Birocratia de cacat si functionarii de doi lei – este! Pushtoaicele de nici 18 de ani visand la bogatii, iubire si sex – este! Povestea bunicilor care inca asteapta americanii – este! Circul vietii intr-o localitate mica – este! Ce nu am mentionat eu aici si voi vreti sa adaugati – este deja in film!

Si Nemescu a mai facut ceva in ultimele minute ale filmuluiÂ… a dat speranta ca pushtoaicelor le vine mintea la cap, ca noua generatie mai are o farama de creier pe care peste cativa ani o va folosi corect, ca (oricat de cliseistic suna) putem sa schimbam ceea ce el a povestit in mai bine de doua ore si jumatate.

Armand Assante a fost in sala alaturi de ceilalti actori ce au jucat excelent. Au fost aplaudati minute in sir la finalul filmului si la fel si Cristi Nemescu.

Daca exista la Cannes premiul pentru sinceritate/autenticitate/realism tot California DreaminÂ’ il luaÂ…



Andreea Iancu

Tags: